Coronavirus - Actuele maatregelen

Vrijdag 26 november 2021

DePlaatsmaker houdt de ontwikkelingen rond het coronavirus nauwlettend in de gaten en volgt de richtlijnen van het RIVM en de maatregelen vanuit de overheid op. We houden iedereen de komende tijd zoveel mogelijk op de hoogte wat deze maatregelen voor onze organisatie en huurders betekenen via onze website, social media-kanalen en e-mail. Lees hieronder meer over de actuele maatregelen. Deze gelden in ieder geval tot 19 december 2021.

 

Gebruik van werkruimtes

Onze panden blijven geopend voor onze huurders (en hun medewerkers). Voor onze huurders geldt: wanneer je geen gezondheidsklachten hebt en als thuis werken echt niet mogelijk is, kun je gebruik maken van je ruimte. Neem wel de basisregels in acht.

Basisregels:

 • Houd 1,5 meter afstand tot elkaar in de panden, gangen en werkruimtes. Lukt dit niet (bijvoorbeeld in smalle gangen of trappen) dan adviseren wij dringend een mondkapje te dragen.
 • Schud geen handen en hoest en nies in je elleboog
 • Ontsmet je handen bij binnenkomst en was deze vaak en goed gedurende de dag*
 • Zorg voor goede ventilatie van je werkruimte
 • Heb je (milde) gezondheidsklachten? Blijf dan thuis en laat je testen. Dit geldt ook voor mensen die gevaccineerd zijn.
 • Was je binnen 24 uur langer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van iemand met corona? Of kreeg je een melding van de CoronaMelder app?  Blijf thuis en laat je op dag 5 testen.
 • Deel jij jouw werkruimte met medegebruikers? Maak dan onderlinge afspraken, zodat jullie zo veel mogelijk afzonderlijk van de ruimte gebruik kunnen maken. 

*DePlaatsmaker voorziet in voldoende desinfectiemiddel, zeeppompjes en papieren handdoekjes in de hal en toiletten van elk pand. Indien deze bijna opraken, laat het ons weten via info@deplaatsmaker.nl

 

Kunst- en cultuurbeoefening in groepsverband

Kunst- en cultuurbeoefening met leerlingen of in groepsverband is van 05.00 tot 17.00 uur toegestaan. Bijvoorbeeld muziek- of schilderles en repetities voor zang, dans en toneel. Kunst- en cultuurbeoefening is na 17.00 uur ook toegestaan indien dit plaatsvindt in het kader van werk. Hieronder vallen bijvoorbeeld televisieopnames of repetities van professionele dans, toneel en zang-groepen.

Wel willen we benadrukken dat het de verantwoordelijkheid van elke huurder is, om te weten wat de maatregelen per vakgebied zijn en of deze maatregelen ook nageleefd kunnen worden. Zorg ervoor dat je deelnemers 1,5 meter afstand kunnen bewaren en dat je de grootte van de groep hier eventueel op aanpast. Mocht je het prettig vinden dan kun je deelnemers vragen een mondkapje te dragen. Dit is echter geen vereiste.

 • Voor kunst- en cultuurbeoefening met leerlingen of in groepsverband is in principe geen coronatoegangsbewijs nodig, omdat onze locaties in beginsel geen openbare panden zijn.
 • Zingen is binnen en buiten toegestaan. 
 • Als iemand van de groep besmet raakt worden de overige leden beschouwd als persoon dat in contact is geweest met een bevestigd Covid-19 patiënt.
 • Publiek bij lessen of repetities is toegestaan. Een vaste zitplaats en het dragen van een mondkapje bij verplaatsing is dan verplicht. Ook is een coronatoegangsbewijs nodig. Om het coronabewijs van jouw bezoekers te kunnen scannen, heb je de CoronaCheck Scanner-app nodig. Deze kun je downloaden in de Apple App Store (iPhone) of op Google Play Store (Android). Daarmee kun je bij de ingang de QR-codes van bezoekers scannen.

Alleen voor huurders Muziekhuis - Makassarstraat:

 • Zet bij binnenkomst de ventilatie voluit op stand 5. Verlaat je de ruimte weer dan kun je de ventilatie op stand 3 zetten. 
 • Zet voor aanvang en na afloop van je gebruik van de zaal de buitendeuren 10 minuten open. (Dit zonder dat de groep aanwezig is). 
 • Zorg ervoor dat tijdens het luchten mensen niet in de ruimte aanwezig zijn of, als dat niet mogelijk is, voorkom dat mensen in de luchtstroom achter elkaar zitten tijdens het luchten.  

 

Check altijd www.rijksoverheid.nl voor de laatste maatregelen.

 

Service en bereikbaarheid

Er wordt op dit moment door onze medewerkers zo veel mogelijk vanuit huis gewerkt. DePlaatsmaker blijft wel gewoon telefonisch bereikbaar via het reguliere nummer 030 271 7677.

 

Terug