Coronavirus - Bereikbaarheid en toegankelijkheid

Maandag 7 juni 2021

DePlaatsmaker houdt de ontwikkelingen rond het coronavirus nauwlettend in de gaten en volgt de richtlijnen van het RIVM en de maatregelen vanuit de overheid op. We houden iedereen de komende tijd zoveel mogelijk op de hoogte wat deze maatregelen voor onze organisatie en huurders betekenen via onze website, social media-kanalen en e-mail. Mocht er aanleiding zijn om aanvullende maatregelen te nemen, dan zullen we onze huurders daarover nader informeren.

Gebruik van werkruimtes

Onze panden blijven geopend voor onze huurders (en hun medewerkers). Voor onze huurders geldt: wanneer je geen gezondheidsklachten hebt en als thuis werken echt niet mogelijk is, kun je gebruik maken van je ruimte. Houd wel gepaste afstand tot elkaar en neem de benodigde maatregelen rond hygiëne en groepsgrootte in acht.

 Hygiënemaatregelen

 • Houd 1,5 meter afstand tot elkaar in de panden, gangen en werkruimtes. Lukt dit niet (bijvoorbeeld in smalle gangen of trappen) dan adviseren wij dringend een mondkapje te dragen.
 • Hoest en nies in je elleboog
 • Ontsmet je handen bij binnenkomst en was deze vaak gedurende de dag*
 • DePlaatsmaker adviseert het dragen van een mondkapje in de gangen en gemeenschappelijke ruimtes
 • Heb je (milde) gezondheidsklachten? Blijf dan thuis en laat je testen.  
 • Deel jij jouw werkruimte met medegebruikers? Maak dan onderlinge afspraken, zodat jullie zo veel mogelijk afzonderlijk van de ruimte gebruik kunnen maken. 
   
  *DePlaatsmaker voorziet in voldoende desinfectiemiddel en papieren handdoekjes in de hal en toiletten van elk pand. Indien deze bijna opraken, laat het ons weten via mike@deplaatsmaker.nl

Groepsgrootte

Kijk voor de actuele regels omtrent groepsgrootte voor binnen en buiten op de informatiepagina van de Rijksoverheid. Dit geldt dus ook voor de panden van DePlaatsmaker.

Amateurkunstbeoefenaars (behalve zangers/zangroepen) mogen weer in groepsverband repeteren, maar er blijven wel regels van kracht.

 • Personen van 18 jaar en ouder houden 1,5 afstand, behalve wanneer dit niet kan als gevolg van de specifieke culturele activiteit (bijvoorbeeld bij dans).
 • Voor groepen met alleen personen van 17 of jonger, gelden de bovenstaande maxima niet.
 • We adviseren dringend om een mondkapje te dragen tot je in de lesruimte bent. Draag ook weer een mondkapje bij vertrek.
 • Er mag geen publiek aanwezig zijn.
 • Kom alleen als je geen klachten hebt. De cursusleider/docent checkt dit ook vooraf bij de cursisten/deelnemers.  

Kijk op de pagina van de Rijksoverheid voor meer gespecificeerde informatie met betrekking tot culturele instellingen en verdere protocollen voor de culturele en creatieve sector.

Service en bereikbaarheid

Er wordt op dit moment door onze medewerkers zo veel mogelijk vanuit huis gewerkt. DePlaatsmaker blijft wel gewoon telefonisch bereikbaar via het reguliere nummer 030 271 7677. Graag willen we iedereen vragen om via e-mail contact met ons op te nemen wanneer het niet-urgente zaken betreft.

Heb je gereageerd op een werkruimte uit ons huuraanbod of de huur van jouw werkruimte opgezegd? Bezichtigingen, opleveringen, inspecties, onderhoudswerkzaamheden e.d. gaan zo veel mogelijk door. Waar nodig zullen we in overleg met jou een passende oplossing zoeken voor de wijze waarop dit plaats kan vinden. De schoonmaak in de panden vindt op dit moment vaker plaats; de meeste panden worden een extra keer of extra intensief schoongemaakt.

Informatie voor jouw onderneming als kunstenaar, maker of culturele organisatie

De coronacrisis heeft mogelijk grote gevolgen voor jouw onderneming als kunstenaar, maker of culturele organisatie. DePlaatsmaker bied daarom op deze pagina een overzicht van informatie die kan helpen jouw organisatie, onderneming of praktijk door deze moeilijke periode heen te loodsen. Daarnaast kun je hier een overzicht vinden van verschillende fondsen waar een aanvraag voor financiering van een cultureel of artistiek project ingediend kan worden. 

Voor de periode januari t/m juni 2021 kom je wellicht ook in aanmerking voor de huurkortingsegeling als je door corona veel minder inkomsten hebt. Informatie over de regeling en het aanvragen vind je hier.

Terug