Coronavirus - Bereikbaarheid en toegankelijkheid

Maandag 19 oktober 2020

DePlaatsmaker houdt de ontwikkelingen rond het coronavirus nauwlettend in de gaten en volgt de richtlijnen van het RIVM en de maatregelen vanuit de overheid op. We houden iedereen de komende tijd zoveel mogelijk op de hoogte van de maatregelen die wij als organisatie treffen via onze website, social media-kanalen en e-mail. Mocht er aanleiding zijn om aanvullende maatregelen te nemen, dan zullen we onze huurders daarover nader informeren.

Gebruik van werkruimtes

Onze panden blijven gewoon geopend. Wanneer je geen gezondheidsklachten hebt en als thuis werken niet mogelijk is, kun je gebruik maken van je ruimte. Houd wel gepaste afstand tot elkaar en neem de benodigde maatregelen rond hygiëne en groepsgrootte in acht.

 Hygiënemaatregelen

 • Houd 1,5 meter afstand tot elkaar in de panden, gangen en werkruimtes
 • Hoest en nies in je elleboog
 • Ontsmet je handen bij binnenkomst en was deze vaak gedurende de dag*
 • DePlaatsmaker adviseert het dragen van een mondkapje in de gangen en gemeenschappelijke ruimtes
 • Heb je (milde) gezondheidsklachten? Blijf dan thuis en laat je testen.  
 • Deel jij jouw werkruimte met medegebruikers? Maak dan onderlinge afspraken, zodat jullie zo veel mogelijk afzonderlijk van de ruimte gebruik kunnen maken. 
   
  *DePlaatsmaker voorziet in voldoende desinfectiemiddel en papieren handdoekjes in de hal en toiletten van elk pand. Indien deze bijna opraken, laat het ons weten via mike@deplaatsmaker.nl

Groepsgrootte

In het algemeen geldt dat je buiten de eigen woning met max. 4 personen, anders dan een huishouden, een gezelschap mag vormen (kinderen tot en met 12 tellen hierbij niet mee). Dit geld dus ook voor de panden van DePlaatsmaker.

Echter gelden bij de beoefening van (amateur)kunst, zoals theater, dans en muziek op dit moment een aantal uitzonderingen op deze regel:

 • Het maximale aantal bezoekers in een binnenruimte is 30 personen per ruimte (exclusief personeel, inclusief kinderen). De activiteiten in de muziek- theaterzalen van DePlaatsmaker zijn dus uitgezonderd van de maximale groepsgrootte van 4 personen.
 • Bij bepaalde activiteiten is contact noodzakelijk en geldt de 1,5 meter alleen voor zover dat mogelijk is. Dit heeft bijvoorbeeld betrekking op acteurs en dansers (zowel professionals als amateurkunstbeoefenaars).
 • Blazers mogen spelen, als zij minimaal 2 meter afstand (in de blaasrichting) houden tot anderen. 

Ook voor bijeenkomsten in binnenruimtes, zoals cursussen en lezingen, waar iedereen een vaste zitplaats op anderhalve meter afstand tot elkaar heeft, geldt een uitzondering op de maximale groepsgrootte. Het max. aantal bezoekers in een binnenruimte is dan 30 personen per ruimte (exclusief personeel, inclusief kinderen). Let wel goed op de bezoekersstromen bij binnenkomst en vertrek.
 
Kijk verder op rijksoverheid.nl voor meer gespecificeerde informatie over de huidige maatregelen.

Service en bereikbaarheid

Er wordt op dit moment door onze medewerkers zo veel mogelijk vanuit huis gewerkt. DePlaatsmaker blijft wel gewoon telefonisch bereikbaar via het reguliere nummer 030 271 7677. Graag willen we iedereen vragen om via e-mail contact met ons op te nemen wanneer het niet-urgente zaken betreft.

Heb je gereageerd op een werkruimte uit ons huuraanbod of de huur van jouw werkruimte opgezegd? Bezichtigingen, opleveringen, inspecties, onderhoudswerkzaamheden e.d. gaan zo veel mogelijk door. Waar nodig zullen we in overleg met jou een passende oplossing zoeken voor de wijze waarop dit plaats kan vinden. De schoonmaak in de panden vindt op dit moment vaker plaats; de meeste panden worden een extra keer of extra intensief schoongemaakt.

Informatie voor jouw onderneming als kunstenaar, maker of culturele organisatie

De coronacrisis heeft mogelijk grote gevolgen voor jouw onderneming als kunstenaar, maker of culturele organisatie. DePlaatsmaker bied daarom op deze pagina een overzicht van informatie die kan helpen jouw organisatie, onderneming of praktijk door deze moeilijke periode heen te loodsen. Daarnaast kun je hier een overzicht vinden van verschillende fondsen waar een aanvraag voor financiering van een cultureel of artistiek project ingediend kan worden. 

Terug