DePlaatsmaker gaat bouwen op het Berlijnplein

Maandag 24 juni 2019
Het Berlijnplein wordt de komende jaren omgevormd tot het culturele hart van Leidsche Rijn. DePlaatsmaker bouwt mee aan de ontwikkeling van dit nieuwe gebied. Deze zomer beginnen we met de bouw van een eerste tijdelijk paviljoen.

Het Berlijnplein, een gebied van 9000 m2 tussen de Pathé bioscoop en Leidsche Rijn centrum, wordt de komende jaren stap voor stap ontwikkeld tot een terrein met een divers aanbod aan kunst, cultuur, horeca en activiteiten met als centraal thema "De toekomst van de Stad". Nu al is RAUM er als pionier actief. Deze zomer zal ook DePlaatsmaker actief worden op het terrein.

We bouwen een paviljoen voor verschillende culturele en creatieve gebruikers, waaronder het Nieuw Utrechts Toneel, ontwerperscollecief Goede Vrijdag, de Buurtwerkkamer Leidsche Rijn en het junior adviesbureau Jonge Honden. Het betreft een tijdelijk paviljoen dat circulair wordt gebouwd en demontabel is. Zo kan het worden aangepast of verplaatst als de toekomstige ontwikkelingen van dit nieuwe gebied hier om vragen. Het gebouw, dat is ontworpen door Urbanizer en wordt gebouwd door Groenluik, zal komende winter worden opgeleverd.

DePlaatsmaker is nauw betrokken bij de verdere ontwikkeling van het Berlijnplein. Het is de bedoeling dat we de komende jaren nog meer ruimte voor kunst en cultuur op het terrein gaan realiseren.

Lees meer over het Berlijnplein op berlijnpleinutrecht.nl

  

Terug