Astrid Rubie is de zevende gastexposant gepresenteerd door het Herman van Veen Arts Center en DePlaatsmaker.

Woensdag 22 januari 2020

In navolging van de aangescherpte maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, is het op dit moment niet mogelijk deze tentoonstelling te bezoeken. Het Herman van Veen Arts Center heeft besloten de deuren voorlopig te sluiten. 

-

In 2009 werd een hoge flat gesloopt aan de Einsteindreef in Overvecht en nadat de grijze voorgevel ontmanteld was, kwamen kleurrijke binnenkamers tevoorschijn. Beeldend kunstenaar Astrid Rubie werd erdoor gefascineerd en deze transformatie werd een metafoor voor de inmiddels multiculturele wijk met de bomen als stille getuigen van deze ontwikkeling. Het heeft geleid tot het creëren van de schilderijen uit de serie Overvecht.
 
In de 2017 las Astrid Rubie een citaat van Herman van Veen: “De vallei is een oude zandafgraving, de Utrechtse wijk Overvecht werd ervan gebouwd. Nu groeien er grassen, bijzondere orchideeën, zandblauwtjes en andere bloemen.” Het trof haar, omdat haar serie schilderijen hiermee een relatie heeft. Nu toont zij deze werken in de natuurlijk omgeving van landgoed De Paltz en het historische gebouw van het Herman van Veen Arts Center, te midden van de bomen op het landgoed als stille getuigen.

De opening vindt plaats op woensdag 22 januari a.s. om 18.30 uur. Daarna is de tentoonstelling nog te bezoeken t/m 29 maart 2020 van woensdag tot zondag van 11.00 tot 17.00 uur. 

 | Landgoed De Paltz 1, 3768 MZ Soest | www.hermanvanveenartscenter.com |

 

 

Terug