Expositie Joyce Vlaming

Donderdag 11 april 2019

Sinds 2011 is Joyce Vlaming (huurder op de Draaiweg) op zoek naar de verhalen achter de zwarte bijfiguren in de schilderkunst. In haar tentoonstelling 'Act II, 12 Portraits' zet ze deze bijfiguren letterlijk centraal. Bart Witte (Centraal Museum) vertelt in een filmpje waarom deze tentoonstelling belangrijk is.

Joyce selecteert voor deze tentoonstelling twaalf schilderijen uit verschillende particuliere en museale collecties in Nederland, waaronder ook de collectie van het Centraal Museum. Door middel van fotografie verwisselt ze de hoofd- en bijrol in het portret en laat ze ons opnieuw naar een schilderij kijken. Ook probeert ze zoveel mogelijk persoonsgegevens van de geportretteerden te verzamelen. Twaalf anonieme personen krijgen zo beetje voor beetje hun geschiedenis terug. De portretten zijn te zien naast beelden van de originele werken in hun context.

Op 22 april en 19 mei geeft Joyce rondleidingen langs de portretten. Vind je het leuk om meer over de tentoonstelling te horen? Meld je dan aan via de email.

Meld je aan

'Act 11, 12 Portraits' is nog t/m 30 juni te zien in het Centraal Museum.

Terug