Buro Lou - Stichting LOU en DePlaatsmaker trekken samen op in Bilthoven

Woensdag 12 augustus 2020

Het voormalige politiebureau aan de Leyenseweg in Bilthoven wordt de komende twee jaar een creatieve buurtbroedplaats, onder de naam Buro Lou. Begin augustus kreeg Stichting LOU de sleutels van het pand. In samenwerking met DePlaatsmaker ontwikkelt zij hier werkruimtes voor kunstenaars en creatieve ondernemers. Buurtbewoners kunnen er straks terecht voor een goede kop koffie of een activiteit.
 
“Een bezoek aan dit politiebureau is dadelijk geen straf, maar een inspiratie,” aldus kwartiermaker Marcel van der Velden die de gebruikers selecteert, contacten met de omgeving onderhoudt en de sfeer bewaakt. “We kregen enorm veel reacties van mensen die een ruimte willen invullen in Buro Lou,” vertelt Van der Velden. “Er is dus een overduidelijke behoefte aan betaalbare werkruimtes in Bilthoven.” Naast ateliers komt er ook ruimte voor creatieve activiteiten en workshops in het gebouw en de buitenplaats is ideaal voor een kleine buurtmarkt, een filmvertoning, of een theatervoorstelling. “Wij willen dat Buro Lou de komende jaren een ontmoetingsplek wordt waar iedereen zich welkom voelt.” Na twee jaar zal Buro Lou ruimte maken voor nieuwbouw.

Stichting LOU werkt intensief samen met de DePlaatsmaker en deelt eenzelfde visie op creatieve herontwikkeling van leegstand. DePlaatsmaker focust op de lange termijn en LOU neemt de korte termijn projecten met lokale impact onder haar hoede. Er staan in de provincie Utrecht veel gebouwen leeg, vaak in afwachting van herbestemming. Door in deze locaties broedplaatsen te huisvesten, ontstaan er betaalbare werkplekken voor creatieve ondernemers, start-ups, maatschappelijke ondernemers en buurtinitiatieven. De deuren worden zoveel mogelijk open gezet voor uiteenlopende programmering en zo ontstaan levendige ontmoetingsplekken voor de buurt.

Buro Lou is te volgen via Facebook en Instagram

Terug