Open call - Creatieve werkruimtes op Berlijnplein

Woensdag 22 december 2021
Kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers kunnen zich nu aanmelden bij DePlaatsmaker voor de huur van diverse werkruimtes op en bij Berlijnplein vanaf begin 2022.

In samenwerking met RAUM en gemeente Utrecht, bouwt DePlaatsmaker op Berlijnplein aan een uniek gebied met ruimte voor kunst, cultuur, onderwijs, technologie en sociaal-maatschappelijke organisaties. Nu al vind je er EenVijfVijf, Illusionary Rockaz Company, Nieuw Utrechts Toneel, Grasnapolsky, Goede Vrijdag, RAUM, De Buurtwerkkamer en Jonge Honden, die ieder hun eigen bijdrage leveren aan de stapsgewijze ontwikkelingen op het plein en het gezamenlijke publieksprogramma.

In verschillende gebouwen, verspreid op en bij Berlijnplein, komen op korte termijn een aantal werkruimtes beschikbaar. Elk van deze ruimtes biedt weer andere mogelijkheden en voor de invulling hiervan wordt zo veel mogelijk gezocht naar samenhang met de activiteiten van de anderen in de gebouwen en op het plein. 

De werkplekken die DePlaatsmaker via deze open call voor meerdere jaren aanbiedt, zijn bedoeld om ruimte te bieden aan kunstenaars en creatieven die zich ook willen verbinden aan het project Berlijnplein, in opmaat naar permanente huisvesting in de nieuwbouw op het plein (medio 2024). Zo krijgt een gevarieerde mix aan organisaties, collectieven en individuen hier stap voor stap een plek en krijgt Berlijnplein steeds meer vorm en kleur.

Download hier de leaflet met meer informatie over het project en de wijze van aanmelden. De deadline voor aanmelding is 20 januari 2022.

Terug