Openingsavond - Expositie 'Uitgelicht'

Woensdag 21 september 2022
We nodigen je graag uit voor de opening van de nieuwe expositie 'Uitgelicht' op vrijdag 23 september vanaf 17.00 uur bij het kantoor van DePlaatsmaker op Gruttersdijk 12 in Utrecht.

Voor de expositie 'Uitgelicht' kiezen huurders van DePlaatsmaker zélf wie zij onder de aandacht willen brengen; kunstenaars, creatieven of culturele organisaties waar zij een bijzondere waardering voor hebben, zich verwant aan voelen of een sterke band mee hebben. Misschien omdat hun kunst radicaal anders is, hun projecten jaloersmakend goed in elkaar steken, of omdat hun toewijding voorbeeldstellend is. Wat fascineert of raakt hen aan de kunstwerken, de kunstpraktijk of de projecten van de ander die ook een ruimte bij DePlaatsmaker huurt?
 
'Uitgelicht' gaat over onderlinge verbondenheid in het artistieke werkveld en over oog hebben voor de ander. De zes deelnemende exposanten zijn Karen Vennik, Britt Dorenbosch, Robin Meyer, Marin Hondebrink, Eline Peek en presentatie-instelling IMPAKT met kunstenaar Roee Rosen. Zij zijn (opeenvolgend) voorgedragen door Cissy van der Wel, Kim van Erven, Jonas Wijtenburg, Joyce Overheul, Melahat Manzouri Fard en Peter van der Horst.
 
DePlaatsmaker is trots om het werk en projecten van onze huurders aan bezoekers te kunnen tonen en onder de aandacht te brengen bij onze partners in de stad. 'Uitgelicht' is de vierde expositie bij DePlaatsmaker en zal tot 21 december 2022 te zien zijn.

 

Terug