Première documentaire 'Ruimtemakers voor de Kunst'

Vrijdag 1 november 2019

Op 31 oktober is de documentaire 'Ruimtemakers voor de kunst’ in première gegaan op voormalige vliegbasis Soesterberg. De documentaire brengt in kaart waarom ruimte voor kunst zo belangrijk is en hoe atelierorganisaties zich hiervoor in zetten. Filmmakers Marjolein van Alfen, Ruut van der Beele en Pepijn Robben zijn het land doorgereisd om verschillende bijzondere atelierpanden te bezoeken en in gesprek te gaan met kunstenaars, beleidsmakers, architecten en bestuurders van atelierorganisaties. 

De film is gerealiseerd in het kader van het 25-jarig jubileum van het LOA, het Landen Overleg Ateliers, waar 16 Nederlandse en Vlaamse atelierorganisaties bij aangesloten zijn, waaronder DePlaatsmaker. De film werd vertoond in Shelter 612, te midden van de ateliers van kunstenaars Arne Boon, Jop Vissers Vorstenbosch, Jonas Wijtenburg en Vincent de Boer. Aansluitend vond een gesprek plaats met diverse genodigde uit het culturele veld over de thema's die aan bod komen in de film. 

Natuurlijk laten we de film ook graag aan onze huurders, lokale partners en andere geïnteresseerden zien. De documentaire zal daarom een reis maken langs de grote steden en ook in Utrecht publiek vertoond worden op 20 februari 2020. 

Bekijk hier alvast de trailer van Ruimtemakers voor de Kunst

Terug