RAUM der Lusten - Berlijnplein

Vrijdag 30 april 2021

Tuin der Lusten
De expositie RAUM der Lusten experimenteert met de openbare ruimte aan de hand van nieuw ontworpen landschappen, geïnspireerd op het bekende 15e eeuwse werk de ‘Tuin der Lusten’ van Jheronymus Bosch. In dit landschap ontstaan nieuwe mogelijkheden tot reflectie, gedrag en wellicht zelfs vreemde ontmoetingen.
 
Het plein van de toekomst
Door de coronacrisis maken we nu meer dan ooit gebruik van de publieke ruimte om elkaar te ontmoeten, te werken en te ontspannen. Maar past de publieke ruimte wel bij onze (nieuwe) behoeften? En stel dat we de vormgeving van pleinen anders inzetten, gaan we ons dan ook anders gedragen? Samen met architectenbureau ZUS en bekende en jonge makers en ontwerpers onderzoekt RAUM der Lusten de publieke ruimte van de toekomst. In een expositie en programma op het Berlijnplein en online.
 
De expositie op het Berlijnplein is onderverdeeld in verschillende landschappen (de Hel, het Paradijs en de Wereld) die samen de vaak absurde taferelen uit het Bosch’ universum naar de actualiteit brengen. Ieder landschap is een unieke ervaring in een bont en stedelijk decor, dat een voorsprong neemt op de invulling van de publieke ruimte in een post-corona tijdperk.
 
Deelnemende kunstenaars:
Atelier Van Lieshout, Maarten Baas, Andrea Hasler, Cédric van Parys / Office CCXD, Studio Ossidinana, Extinction Rebellion, Watershed, Daphne Huisden, Jonathan Griffioen, Asif Azim, Selm Wenselaers, Simone Atangana Bekono, Sandro van der Leeuw, Willem de Haan, Myrte van der Molen, Lily Higgins & Bruno Setola, Caz Egelie, Melissa Schriek, Failed Architecture, QFFU, Studio Smelt.
 
Virtuele ervaring
RAUM der Lusten biedt ook een virtuele ervaring, die vanaf 28 april te bekijken is. Dit biedt een nieuwe manier om een expositie en de (online) publieke ruimte te beleven. Deze online omgeving is ontwikkeld in samenwerking met ontwerpbureau Kummer & Herrman.

De expositie bevindt zich in de openlucht en biedt voldoende mogelijkheden om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. De expositie is gratis en vrij toegankelijk.
 
Tickets voor de performances en workshops zijn binnenkort verkrijgbaar.
Locatie: Berlijnplein 520, Utrecht

Kijk voor meer informatie op de website van RAUM Utrecht

Terug