Vacature: innovatieve Manager Interne Organisatie

Maandag 18 juli 2022
Stichting DePlaatsmaker zoekt een innovatieve Manager Interne Organisatie voor 36 uur per week. Je werkt in één van onze prachtige panden in het centrum van Utrecht.
 
Wil jij onze organisatie op rolletjes laten lopen voor de culturele sector in Utrecht? Zorg je graag dat onze klanten meer dan tevreden zijn? En loop je warm voor het bijdragen aan geschikte, betaalbare ruimte voor kunstenaars, creatieven en culturele instellingen? Dan maken we graag kennis met jou! Wij kijken verder dan alleen diploma’s en banen uit het verleden. We zijn vooral nieuwsgierig naar jouw talenten en concrete ervaringen. Daarom gaat solliciteren bij ons net even anders dan anders. Onderaan deze vacature leggen we je uit hoe.
 

Waarom wij er zijn als organisatie
Stichting DePlaatsmaker is een non-profitorganisatie die ruimte organiseert voor kunstenaars, creatieven en culturele instellingen. Door nieuwe mogelijkheden te verkennen en te ontwikkelen vervult DePlaatsmaker de groeiende vraag naar passende en betaalbare ruimte. Dit doen we vanuit de overtuiging dat kunst en creativiteit kleur geven aan de stad. Kunstenaars zijn vernieuwers, soms radicaal en anders. Ze inspireren en geven positieve prikkels aan de economie. Kunstenaars overbruggen cultuurverschillen en stimuleren anderen hun eigen talenten te ontwikkelen. Kunst voegt waarde toe aan leefbaarheid, diversiteit en aantrekkelijkheid van buurten en de stad. Daarom kunnen ze rekenen op DePlaatsmaker. We verkennen mogelijkheden en we verbinden om ruimte voor kunst te behouden en te creëren. Samen met kunstenaars en creatieven, maar ook met beleidsmakers, buurtbewoners, vastgoedeigenaren en gebiedsontwikkelaars. Ruimte voor kunst is van maatschappelijke waarde.

 

Wat ga jij doen?
In deze context richt jij je op onze interne organisatie. Je geeft leiding aan onze medewerkers die werkzaam zijn op de gebieden Verhuur en Projecten, Onderhoud, Facilitair, Financiën, ICT en HRM. Daarmee neem je verantwoordelijkheid voor wat op deze gebieden gebeurt en wordt opgeleverd. Waar de eindverantwoordelijk directeur/bestuurder in een dynamisch speelveld werkt aan de ontwikkeling van de visie en strategie en het contact met stakeholders onderhoudt, ben jij degene die dat vertaalt naar doelen, processen en werkafspraken binnen de organisatie. Je bent degene waar onze interne organisatie op vaart. Je zorgt voor rust, structuur en betrouwbaarheid naar onze klant in een steeds veranderende buitenwereld. Als coachend leider enthousiasmeer en faciliteer je de medewerkers. Je helpt hen te organiseren en prioriteren. Je maakt keuzes in planningen en activiteiten. En je initieert en faciliteert ontwikkelingen om het leuker en beter te maken met elkaar én voor de klant. Je bent degene die zicht heeft op het geheel en vanuit daar de processen helpt integreren en stroomlijnen tot een klantgericht geheel. Je werkt nauw samen met de directeur/bestuurder. Je bereidt keuzes voor het managementteam voor door middel van sturingscijfers en gemotiveerde voorstellen. Een aantal concrete opdrachten ligt al voor je klaar. Zo is er een klant-enquête gedaan en geef jij daar het vervolg aan om de klantbeleving te verbeteren. Je helpt de basisprocessen op orde te krijgen in het onderhoudsteam. Ook is jouw inzet nodig op het gebied van inkoopmanagement en een mandatenstructuur. Daarnaast neem je vanuit jouw ervaring en expertise het initiatief om zelf met verbetervoorstellen te komen. In een groeiende organisatie en uitdagende context weet jij de interne organisatie soepel te laten draaien.

 

Wat wij vragen

  • Enthousiasme over wat wij als organisatie doen voor het kunstenveld in Utrecht;
  • Je hebt een goed aantal jaren relevante, leidinggevende werkervaring;
  • Je bent gewend te werken op HBO niveau;
  • Je hebt expertise op het brede vlak van bedrijfsvoering: Verhuur en Projecten, Onderhoud, Facilitair, Financiën, ICT en HRM en weet hoe die onderdelen met elkaar verbonden zijn;
  • Je bent in staat om ontwikkelingen te vertalen naar hoe we het samen organiseren;
  • Je hebt kennis van vastgoed, verhuur en onderhoud;
  • Je hebt kennis van projectmatig werken;
  • Je hebt kennis van en gevoel voor samenwerkingsprocessen binnen organisaties;
  • Je hebt ervaring met en hebt er plezier in om medewerkers en teams aan te sturen en te enthousiasmeren;
  • Je kunt goed omgaan met een veranderende omgeving en een dynamisch speelveld en kunt een vertaalslag maken naar de interne organisatie.

Als persoon ben je sociaal, hebt een open communicatiestijl en help je anderen graag. Je hebt een gezonde ondernemingszin, maar weet ook geduld en rust te bewaren als de situatie daarom vraagt. Je vindt het makkelijk om je in te leven in anderen en vindt het leuk om samen resultaten te bereiken. Je werkt oplossingsgericht en maakt daarbij slim gebruik van de omstandigheden en situatie. Je houdt het doel voor ogen zonder dat de kwaliteit en het proces uit beeld raken.  Je werkt graag efficiënt, brengt makkelijk structuur aan en hebt oog voor detail. Je neemt van nature het voortouw, betrekt anderen bij beslissingen, maar hakt zelfstandig knopen door als dat moet. Je houdt ervan om zaken echt af te ronden en houdt vol als er obstakels zijn.

De volgende competenties heb je goed ontwikkeld: Klantgerichtheid/ Groepsgericht leidinggeven / Innoverend vermogen / Resultaatgerichtheid / Initiatief /  Plannen & organiseren /  Samenwerken 


Wat wij bieden
Het gaat om een permanente functie voor 36 uur per week. We bieden je in eerste instantie een jaarcontract aan met de intentie die om te zetten naar een vaste arbeidsovereenkomst als het ons beiden bevalt. Het salaris is gebaseerd op salarisschaal K uit de CAO Woondiensten en ligt rond de €4.800,- bruto per maand (op basis van 36 uur), mede afhankelijk van jouw talent en ervaring. We bieden je een goed en uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo wordt voorzien in je pensioenopbouw en is er een ruime verlofregeling. 

 

Waarom je met plezier bij ons zult werken
We zijn een informele, groeiende organisatie met op dit moment rond de 16 medewerkers en werken vanuit een uniek pand in hartje Utrecht. Samen werken we hard en zonder winstoogmerk aan ruimte voor de culturele en creatieve sector in Utrecht en omgeving. Ieder vanuit onze eigen professie zijn we elke dag bevlogen aan het werk. In onze organisatie is plaats voor diversiteit. Goede samenwerking is belangrijker dan ieders afkomst, geslacht, leeftijd, gender, handicap of geaardheid. We kijken uit naar jouw bijdrage aan ons team!
 

Is je interesse gewekt? Laat het ons snel weten!
Meer informatie over de functie kan worden opgevraagd bij onze directeur/bestuurder via arna@deplaatsmaker.nl. Als je direct interesse hebt en voldoet aan wat wij vragen, verzoeken we je dit per email aan ons te laten weten via els@deplaatsmaker.nl onder vermelding van je naam, e-mailadres en telefoonnummer. We sturen je dan een aantal vragen om schriftelijk antwoord op te geven. De antwoorden stuur je uiterlijk 26 augustus terug. Je hoeft dus géén CV en motivatiebrief te sturen, want we maken graag kennis met je aan de hand van de vragen, eventueel gevolgd door een persoonlijk gesprek. Vanaf de week van 29 augustus t/m 2 september vinden de eerste gesprekken plaats. In onze procedure maken we ook gebruik van een talenten- en capaciteitenanalyse.

 

Download de vacature hier als PDF.

 

Terug