De Pionier

Amsterdamseweg -, Amersfoort

Pioniers gezocht in Amersfoort!

Nieuwe creatieve werkruimtes op de Kop van Isselt.

DePlaatsmaker werkt samen met Portaal aan het tijdelijk project De Pionier in Amersfoort. Op de Kop van Isselt gaan de woningcoöperaties Portaal en Omnia Wonen naast ruim 200 tijdelijke woningen (container studio's) 11 werkunits bouwen. De Kop van Isselt is nu nog een industrieel gebied aan de Eem, maar over een tijdje een bruisende wijk en stadscentrum. In het voorjaar van 2021 wordt De Pionier opgeleverd. Het terrein transformeert tot een woonwerkgebied dat de komende 10 jaar plek biedt aan 208 woonunits en 11 werkunits. 

De werkunits zijn onderdeel van Broedplaats Oost-West en bedoeld om creatieve makers een inspirerende werkplek te bieden in dit stuk stad in transitie. Een van de units wordt de thuisbasis en projectruimte van muziekplatform Electiv, de andere 10 zijn beschikbaar voor verhuur.

De werkunits worden vanaf 24 mei door DePlaatsmaker aangeboden voor een periode van minimaal 1 jaar en maximaal 10 jaar. 

Ben jij een jonge creatieveling die met muziek of beeldende kunst werkt en op zoek naar een levendige, culturele werkomgeving? Lees dan verder en meld je aan! 

 

Wat ga je huren:

De huur is €135 per unit per maand (ex BTW en servicekosten)

·      de afmetingen van de werkunit zijn: L 5,87 m x B 2,250 m x H 2,34 m 

·      dak, vloer en buitenwanden zijn voorzien van isolatie 

·      vloer: vinyl vloerbedekking 

·      plafond: kunststof beplating 

·      wanden: stalen beplating        

·      raam: kunststof raamkozijn, afm. ca. 945x1200mm (BxH), draai-kiepraam, voorzien van dubbel glas en rolluik

·      elke werkruimte is voorzien van 2 dubbele wandcontactdozen

·      elke werkruimte heeft 2 stuks dubbel TL armatuur, te bedienen met een schakelaar

.      elke ruimte heeft een UTP aansluiting voor een vaste internetverbinding

·      de ruimtes worden geventileerd via natuurlijke toe- en afvoer (raam open raam dicht)

.      de ruimtes worden verwarmd met elektrische wandconvectoren


Waar wordt je onderdeel van;

Met de woonstudio’s in het project De Pionier richten Portaal en Omnia Wonen zich op starters op de woningmarkt en een jonge doelgroep. Bij De Pionier staat het communitygevoel centraal. De woningen zijn zelfstandig, maar de huurders kijken wel naar elkaar om, buren helpen elkaar bijvoorbeeld met klussen of gaan samen koken. Het beheer van de woonunits wordt door de huurders zelf georganiseerd. Er is een gemeenschappelijke ruimte waar je als huurder van een werkunit ook gebruik van kunt maken, samen met de bewoners van de woonunits.

Broedplaats Oost-West

Broedplaats Oost-West is een initiatief van Electiv, dat begin 2019 van start ging als een platform voor (muzikale) creatievelingen uit Amersfoort. Intussen heeft Electiv zich ontwikkeld tot boekingskantoor, evenementenorganisatie en elektronische muziekschool. Electiv wil creatieve, jongprofessionals uit Amersfoort bij Broedplaats Oost-West een inspirerende werkplek bieden. Een plek waar gelijkgestemden bij elkaar kunnen komen om hun liefde en passie voor muziek en beeldende kunst te delen en samen te werken.

Binnen de broedplaats zijn 10 werkunits beschikbaar voor vaste verhuur aan kunstenaars en culturele ondernemers. Daarnaast beschikt Broedplaats Oost-West over een projectruimte die op aanvraag gebruikt kan worden. Electiv zal in deze ruimte werken aan radio programma's, workshops, panels en netwerkborrels. 

De werkruimten liggen aan de buitenrand van het project De Pionier.

Het terrein ligt aan de rand van Amersfoort en toch dicht bij het centrum en het station.

Interesse? Mail naar verhuur@deplaatsmaker.nl

Inschrijven bij DePlaatsmaker is een voorwaarde om in aanmerking te komen. Lees meer hierover op deze pagina.