De Pionier

Amsterdamseweg -, Amersfoort

Nieuwe creatieve werkruimtes op de Kop van Isselt.

DePlaatsmaker werkt samen met Portaal aan het tijdelijk project De Pionier in Amersfoort. Op de Kop van Isselt realiseren de woningcoöperaties Portaal en Omnia Wonen naast ruim 200 tijdelijke woningen (container studio's) 11 werkunits. De Kop van Isselt is nu nog een industrieel gebied aan de Eem, maar over een tijdje een bruisende wijk en stadscentrum. In het voorjaar van 2021 is De Pionier opgeleverd. Het terrein transformeert tot een woonwerkgebied dat de komende 10 jaar plek biedt aan 208 woonunits en 11 werkunits. 

De werkunits zijn onderdeel van Broedplaats OostWest en bedoeld om creatieve makers een inspirerende werkplek te bieden in dit stuk stad in transitie. Een van de units wordt de thuisbasis en projectruimte van muziekplatform Electiv.

Broedplaats OostWest

Broedplaats OostWest is een initiatief van Electiv, dat begin 2019 van start ging als een platform voor (muzikale) creatievelingen uit Amersfoort. Intussen heeft Electiv zich ontwikkeld tot boekingskantoor, evenementenorganisatie en elektronische muziekschool. Electiv wil creatieve, jongprofessionals uit Amersfoort bij Broedplaats OostWest een inspirerende werkplek bieden. Een plek waar gelijkgestemden bij elkaar kunnen komen om hun liefde en passie voor muziek en beeldende kunst te delen en samen te werken.

De broedplaats heeft 10 werkunits voor vaste verhuur aan kunstenaars en culturele ondernemers. Daarnaast beschikt broedplaats OostWest over een projectruimte die op aanvraag gebruikt kan worden. Electiv zal in deze ruimte werken aan radio programma's, workshops, panels en netwerkborrels.

De locatie wordt in juni 2021 in gebruik genomen en is beperkt rolstoel toegankelijk.

Gebruikers van deze locatie

DG