Aanstelling Frans-Jozef van Lieshout als zakelijk leider DePlaatsmaker

Maandag 7 november 2022
Frans-Jozef van Lieshout is per 1 november in dienst getreden als zakelijk leider bij DePlaatsmaker. Met zijn komst wordt de directie verstevigd om de groeispurt die de organisatie heeft doorgemaakt verder te stroomlijnen. DePlaatsmaker is in 2019 voortgekomen uit een fusie van SWK030 en Sophies Kunstprojecten en biedt ruimte aan kunstenaars en kunstinstellingen in de stad en regio Utrecht.

 

Arna Notten, directeur-bestuurder:
“De start van Frans- Jozef van Lieshout markeert een nieuwe fase voor DePlaatsmaker. Een fase waarin we als organisatie verder professionaliseren en onze rol in de groeiende stad Utrecht nog beter kunnen vervullen. Ik kijk er naar uit om samen leiding te geven aan het team en samen te werken aan de ambitie om nog meer ruimte voor de kunsten aan de stad toe te voegen”.
 
Frans-Jozef van Lieshout was de afgelopen 12 jaar directeur-bestuurder van een culturele instelling in Eindhoven. Daarvoor werkte hij o.a. als controller binnen de bouwwereld. Hiermee neemt Frans-Jozef van Lieshout op verschillende vlakken expertise mee binnen DePlaatsmaker.
 
Frans-Jozef van Lieshout, zakelijk leider:
“Ik voel me verbonden met de missie van DePlaatsmaker om ruimte te willen geven aan creativiteit. Het sluit aan bij mijn overtuiging dat ieder mens het verlangen heeft om zich vanuit een vrij standpunt tot uitdrukking te willen brengen. DePlaatsmaker zet zich als organisatie in voor een doelgroep die daarvoor staat. Ik bouw daar graag aan mee, door me te richten op de ontwikkeling van de interne organisatie”.
 
Frans-Jozef van Lieshout is te bereiken op: fransjozef@deplaatsmaker.nl
 
DePlaatsmaker heeft ruim vijftig panden in beheer voor kunstenaars, creatieve en kunstinstellingen in de stad Utrecht. DePlaatsmaker speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van nieuwe huisvesting voor kunstenaars in de stad en regio Utrecht en is actief binnen lokale-en landelijke netwerken op het gebied van broedplaatsontwikkeling.

 

Terug