Actueel

Nieuwsbrief maart 2024

In de nieuwsbrief van maart lees je over de nieuwste ontwikkelingen bij DePlaatsmaker en wat onze huurders ondernemen.
Lees meer

Recent nieuws

Nieuwe locatie ‘2e Daalsedijk’ in Wisselspoor

DePlaatsmaker heeft vanaf maart 2024 een nieuwe locatie in Wisselspoor in beheer genomen. Het gaat om twee voormalige kantoorgebouwen van samen bijna 1000 m2 groot.
Lees meer

Nieuw energiecontract en nieuw tarief stadswarmte

Vanaf januari 2024 zijn de tarieven voor gas, elektriciteit en stadswarmte gewijzigd. We vertellen je graag meer over wat dit voor jou als huurder betekent.
Lees meer

Beëindiging verhuur van de Vlampijpateliers

DePlaatsmaker beëindigt de verhuur van de Vlampijpateliers een aantal maanden eerder dan gepland. Lees hier meer over het besluit van DePlaatsmaker.
Lees meer

Vijfjaarlijkse toetsing naar gebruik van ruimte

Door middel van een vijfjaarlijkse toetsing willen we waarborgen dat de ruimtes van DePlaatsmaker ook echt gebruikt worden waar ze voor bedoeld zijn. We vertellen je er graag iets meer over.
Lees meer

Medegebruik van jouw ruimte; hoe regel je dat?

Je wilt jouw ruimte delen met andere creatieve makers. Dat is geen probleem bij DePlaatsmaker, maar hoe regel je dat? We vertellen je er graag iets meer over.
Lees meer

Cultuurhuis BOKS laat creatieve jongeren groeien

In deze verhalenreeks spreken we met de nieuwe huurders van de houten schottenkeet bij Berlijnplein. Ditmaal gaan we langs bij jongerencultuurhuis BOKS.
Lees meer

Nieuwsgierige kunstenaar die niks wil missen

In deze verhalenreeks spreken we met de nieuwe huurders van de houten schottenkeet bij Berlijnplein. Ditmaal gaan we langs bij Ate von Hes.
Lees meer

'Wonderlijk' geopend bij DePlaatsmaker

21 april opende de nieuwe expositie ‘Wonderlijk’ in het kantoor van DePlaatsmaker. In deze groepsexpositie staan kunstenaars centraal die met verbeeldingskracht onderzoeken wat verwondering oproept.
Lees meer

OP& is er voor talenten die nu nog in de schaduw staan

In deze verhalenreeks spreken we met de nieuwe huurders van de houten schottenkeet bij Berlijnplein. Ditmaal gaan we langs bij OP&.
Lees meer

Open call - De Zonnebaan

Zoek jij werkruimte voor jouw creatieve projecten of kunstpraktijk op een plek waar veel mogelijk is? Pak deze unieke kans om mee te bouwen aan de nieuwe culturele broedplaats De Zonnebaan!
Lees meer

Tijdelijke creatieve werkruimte in samenwerking met Universiteit Utrecht

In dit artikel nemen we je mee naar de nieuwe tijdelijke locatie ‘Achter de Dom’ in samenwerking met Universiteit Utrecht.
Lees meer

Nieuwe locatie ‘Arkansasdreef’ in Overvecht

DePlaatsmaker realiseert hier tot 1500m2 aan zelfstandige werkruimtes voor kunstenaars, creatieven en culturele organisaties. Vanaf januari 2023 worden de eerste ruimtes verhuurt.
Lees meer

Nieuwe locatie ‘De Zonnebaan’ in Lage Weide

DePlaatsmaker realiseert hier tot 2000m2 aan zelfstandige werkruimtes voor kunstenaars en creatieven. De eerste ruimtes worden voorjaar 2023 verhuurt.
Lees meer

Aanstelling Frans-Jozef van Lieshout als zakelijk leider DePlaatsmaker

Met zijn komst wordt de directie verstevigd om de groeispurt die de organisatie heeft doorgemaakt verder te stroomlijnen.
Lees meer

Energieverbruik - alles over kosten, besparen en verduurzamen

De energiecrisis is volop in het nieuws en ook jij als huurder zal je zorgen maken over de energiekosten. In dit artikel nemen we je zo veel mogelijk mee in de situatie die geldt voor jouw ruimte bij DePlaatsmaker.
Lees meer

Ateliers Kersenboomgaard viert tienjarig jubileum

Met een knetterend programma, goed eten en vrolijke muziek vierden de kunstenaars en creatieven van de Kersenboomgaard het tienjarig jubileum van hun woon- en werkplek in Leidsche Rijn.
Lees meer

'Uitgelicht' geopend bij DePlaatsmaker

Voor de expositie 'Uitgelicht' kiezen huurders van DePlaatsmaker zélf wie zij onder de aandacht willen brengen; kunstenaars, creatieven of culturele organisaties waar zij een bijzondere waardering voor hebben of zich verwant aan voelen.
Lees meer

Hoge inflatie en de jaarlijkse huurindexering

Alle sectoren in Nederland hebben op dit moment te kampen met hoge inflatiecijfers. Helaas heeft dit ook tot gevolg dat de jaarlijkse huurverhoging voor de werkruimtes van DePlaatsmaker hoger uitvalt dan we gewend zijn.
Lees meer

DePlaatsmaker tekent voor de toekomst van Berlijnplein

We zetten ons in voor de realisatie van 4000m2 werk- en presentatieruimte voor kunstenaars, creatieven en culturele instellingen.
Lees meer

Vroeg eruit voor Utrechts Cultuurontbijt

De nieuwgekozen Utrechtse gemeenteraadsleden en de kunst- en cultuurinstellingen in de stad doken deze ochtend samen in de thema's uit het manifest 'De kunst van het doorgroeien'.
Lees meer

De Havenloods opent de deuren met cultuurfestival

De kunstenaars en creatieven van broedplaats De Havenloods hebben de deuren wagenwijd opengezet voor publiek met een divers programma bomvol performances, acts en optredens.
Lees meer

Circulair paviljoen terug op Berlijnplein

Samen met onze huurders, het bouwteam, buurtbewoners en medewerkers van gemeente Utrecht, werd er 8 april geproost op de herbouw.
Lees meer

Circulaire broedplek – Kunst als fundament

Bekijk deze korte video en kom meer te weten over de rol van kunst en creativiteit bij de ontwikkelingen in het Werkpoorkwartier in Utrecht.
Lees meer

Symposium: ‘Erfgoed en ruimte voor cultuur en makers’

Hoe geven we ruimte aan kunst en creativiteit in de regio Utrecht met behulp van gebouwd erfgoed en beeldbepalende leegstaande panden?
Lees meer

De vloer op met urban, hiphop en breakdance

In deze verhalenreeks spreken we met de nieuwe huurders van de werfkelderstudio's bij Berlijnplein. Ditmaal gaan we langs bij IRC.
Lees meer

Nomadisch festival met Berlijnplein als thuisbasis

In deze verhalenreeks spreken we met de nieuwe huurders van de werfkelderstudio's bij Berlijnplein. Ditmaal gaan we langs bij Grasnapolsky.
Lees meer

Toolkit: 'Bouwen aan broedplaatsen'

Een tool met handvatten voor beleidsmakers en kunstinitiatieven voor de ontwikkeling van een broedplaats.
Lees meer

Ze passen niet in een hokje, wel op Berlijnplein

In deze verhalenreeks spreken we met de nieuwe huurders van de werfkelderstudio's bij Berlijnplein. Ditmaal gaan we langs bij Eenvijfvijf.
Lees meer

Samenwerking voor meer creatieve werkruimte in Utrecht

Gemeente Utrecht en Broedplaatsennetwerk Utrecht leggen afspraken vast in een gezamenlijk convenant.
Lees meer

Bikkelharde beelden op het buitenterrein

In deze verhalenreeks nemen we je mee langs verschillende ontwikkelingen op het buitenterrein van De Havenloods. Ditmaal spreken we beeldhouwer Caroline Ruizeveld.
Lees meer

Tweedehands loods wordt speeltuin voor creativiteit

In deze verhalenreeks nemen we je mee langs verschillende ontwikkelingen op het buitenterrein van De Havenloods. Ditmaal spreken we Bram de Rooij van Breed Metaal.
Lees meer

Werfkelderstudio's bij Berlijnplein opgeleverd

De nieuwe creatieve werkruimtes worden in gebruik genomen door verschillende dansgroepen, creatieve ondernemers en culturele organisaties.
Lees meer

Van 'alleen op de wereld' naar middelpunt van bruisende plek

In deze verhalenreeks nemen we je mee langs verschillende ontwikkelingen op het buitenterrein van De Havenloods. Ditmaal spreken we Pim van der Burgt.
Lees meer

Terugblik opening 'Utrecht getekend'

Vrijdag 15 oktober opende de derde tentoonstelling in het kantoor van DePlaatsmaker. Het Huis van Betekenis presenteert 'Utrecht getekend'.
Lees meer

Dwarsdenkers en circulaire bouwers

In deze verhalenreeks nemen we je mee langs verschillende ontwikkelingen op het buitenterrein van De Havenloods. Ditmaal spreken we Oscar Larik.
Lees meer

Dag en nacht op zoek naar trash(ure)

In deze verhalenreeks nemen we je mee langs verschillende ontwikkelingen op het buitenterrein van De Havenloods. Ditmaal spreken we De Stadsjutters.
Lees meer

Opening tijdelijke huisvesting na brand op Berlijnplein

Samen met wethouder Linda Voortman en BAM bouw en techniek is op 24 juni de nieuwe tijdelijke huisvesting feestelijk in gebruik genomen.
Lees meer

Opening broedplaats 'OostWest' in Amersfoort

Bij locatie De Pionier in Amersfoort is op 12 juni de splinternieuwe broedplaats OostWest geopend.
Lees meer

Nu online: Ruimtemakers voor de kunst

Kijk nu online naar de documentaire 'Ruimtemakers voor de kunst'
Lees meer

Grote brand op Berlijnplein

DePlaatsmaker is opgeschrikt door een grote brand op Berlijnplein in Leidsche Rijn. Het cultuurpaviljoen waar Het NUT, RAUM, Buurtwerkkamer en Jonge Honden gevestigd zijn, is hierbij volledig uitgebrand.
Lees meer

Projectfinanciering ten tijde van COVID-19

Heb jij er al over nagedacht om juist nú een aanvraag in te dienen voor de financiering van een cultureel of artistiek project? We zetten meer dan 15 fondsen voor je op een rij, met de nadruk op Utrecht en de regio. 
Lees meer

Coronacrisis - Informatie voor ondernemers

DePlaatsmaker geeft je graag een overzicht van informatie die kan helpen jouw organisatie, onderneming of kunstpraktijk door deze moeilijke periode heen te loodsen. 
Lees meer

Kwartiermaken voor Berlijnplein

Bekijk deze korte video en kom meer te weten over de rol van DePlaatsmaker als kwartiermaker op Berlijnplein.
Lees meer