Actueel

Open call - Creatieve werkruimtes op Berlijnplein

Kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers kunnen zich nu aanmelden bij DePlaatsmaker voor diverse werkruimtes op en bij Berlijnplein vanaf 2022.
Lees meer

Recent nieuws

Coronavirus - Actuele maatregelen

Lees hier meer over de actuele coronamaatregelen en wat dit betekent voor het gebruik van werkruimtes en kunst- en cultuurbeoefening met cursisten of in groepsverband.
Lees meer

Nieuwsbrief december 2021

In de nieuwsbrief van december lees je over de nieuwste ontwikkelingen van DePlaatsmaker en wat onze huurders ondernemen.
Lees meer

Bikkelharde beelden op het buitenterrein

In deze verhalenreeks nemen we je mee langs verschillende ontwikkelingen op het buitenterrein van De Havenloods. Ditmaal spreken we beeldhouwer Caroline Ruizeveld.
Lees meer

Verlenging huurkortingsregeling gemeente Utrecht

De huurkortingsregeling voor culturele broedplaatsen die gemeente Utrecht in het leven heeft geroepen, wordt nu voor zes maanden verlengd. Lees hier hoe je daar als huurder van DePlaatsmaker gebruik van kan maken.
Lees meer

Tweedehands loods wordt speeltuin voor creativiteit

In deze verhalenreeks nemen we je mee langs verschillende ontwikkelingen op het buitenterrein van De Havenloods. Ditmaal spreken we Bram de Rooij van Breed Metaal.
Lees meer

Werfkelderstudio's bij Berlijnplein opgeleverd

De nieuwe creatieve werkruimtes worden in gebruik genomen door verschillende dansgroepen, creatieve ondernemers en culturele organisaties.
Lees meer

Van 'alleen op de wereld' naar middelpunt van bruisende plek

In deze verhalenreeks nemen we je mee langs verschillende ontwikkelingen op het buitenterrein van De Havenloods. Ditmaal spreken we Pim van der Burgt.
Lees meer

Terugblik opening 'Utrecht getekend'

Vrijdag 15 oktober opende de derde tentoonstelling in het kantoor van DePlaatsmaker. Het Huis van Betekenis presenteert 'Utrecht getekend'.
Lees meer

Dwarsdenkers en circulaire bouwers

In deze verhalenreeks nemen we je mee langs verschillende ontwikkelingen op het buitenterrein van De Havenloods. Ditmaal spreken we Oscar Larik.
Lees meer

Dag en nacht op zoek naar trash(ure)

In deze verhalenreeks nemen we je mee langs verschillende ontwikkelingen op het buitenterrein van De Havenloods. Ditmaal spreken we De Stadsjutters.
Lees meer

Opening tijdelijke huisvesting na brand op Berlijnplein

Samen met wethouder Linda Voortman en BAM bouw en techniek is op 24 juni de nieuwe tijdelijke huisvesting feestelijk in gebruik genomen.
Lees meer

Opening broedplaats 'OostWest' in Amersfoort

Bij locatie De Pionier in Amersfoort is op 12 juni de splinternieuwe broedplaats OostWest geopend.
Lees meer

Projectfinanciering ten tijde van COVID-19

Heb jij er al over nagedacht om juist nú een aanvraag in te dienen voor de financiering van een cultureel of artistiek project? We zetten meer dan 15 fondsen voor je op een rij, met de nadruk op Utrecht en de regio. 
Lees meer

Coronacrisis - Informatie voor ondernemers

DePlaatsmaker geeft je graag een overzicht van informatie die kan helpen jouw organisatie, onderneming of kunstpraktijk door deze moeilijke periode heen te loodsen. 
Lees meer

Agenda

Nu online: Ruimtemakers voor de kunst

Kijk nu online naar de documentaire 'Ruimtemakers voor de kunst'
Lees meer