Actueel

Opening tijdelijke huisvesting na brand op Berlijnplein

Een half jaar na de verwoestende brand op het Berlijnplein is er met hulp van BAM bouw en techniek en gemeente Utrecht een nieuwe tijdelijke werkplek voor onze huurders gerealiseerd. Samen met wethouder Linda Voortman en BAM is op 24 juni de nieuwe tijdelijke huisvesting feestelijk in gebruik genomen.
Lees meer

Recent nieuws

Nieuwsbrief september 2021

In de nieuwsbrief van september lees je over de nieuwste ontwikkelingen van DePlaatsmaker en wat onze huurders ondernemen.
Lees meer

Opening broedplaats 'OostWest' in Amersfoort

Bij locatie De Pionier in Amersfoort is op 12 juni de splinternieuwe broedplaats OostWest geopend.
Lees meer

Coronavirus - Bereikbaarheid en toegankelijkheid

DePlaatsmaker houdt de ontwikkelingen rond het coronavirus nauwlettend in de gaten en volgt de richtlijnen van het RIVM en de maatregelen vanuit de overheid op.  
Lees meer

Coronacrisis - Huurkortingsregeling

Om de creatieve sector te ondersteunen heeft gemeente Utrecht voor culturele broedplaatsen een huurkortingsregeling in het leven geroepen. Een mooi intitiatief waar we graag aan meewerken.
Lees meer

Nieuwe locatie 'De Pionier' in Amersfoort

In De Pionier ontwikkeld DePlaatsmaker samen met muziekcollectief Electiv de broedplaats 'OostWest'.
Lees meer

Grote brand op Berlijnplein

DePlaatsmaker is opgeschrikt door een grote brand op het Berlijnplein in Leidsche Rijn. Het tijdelijke paviljoen waar Het NUT, RAUM, Buurtwerkkamer en Jonge Honden gevestigd zijn, is hierbij volledig uitgebrand.
Lees meer

Projectfinanciering ten tijde van COVID-19

Heb jij er al over nagedacht om juist nú een aanvraag in te dienen voor de financiering van een cultureel of artistiek project? We zetten meer dan 15 fondsen voor je op een rij, met de nadruk op Utrecht en de regio. 
Lees meer

Nieuwe broedplaats 'Buro Lou' in Bilthoven

Stichting LOU en DePlaatsmaker trekken samen op in Bilthoven.
Lees meer

Coronacrisis - Informatie voor ondernemers

DePlaatsmaker geeft je graag een overzicht van informatie die kan helpen jouw organisatie, onderneming of kunstpraktijk door deze moeilijke periode heen te loodsen. 
Lees meer

Agenda

Nu online - Ruimtemakers voor de kunst

Kijk nu online naar de documentaire 'Ruimtemakers voor de kunst'
Lees meer
Vanaf 8 okt

EFRO-symposium Werkspoorkwartier

Hoe ontwikkel je samen met kunstenaars en creatieve makers een levendig werklandschap en wat leer je daarvan? Daar vertelt DePlaatsmaker je meer over tijdens het symposium in het Werkspoorkwartier.
Lees meer