Actueel

Vacature: innovatieve Manager Interne Organisatie

Laat jij onze organisatie op rolletjes lopen ten behoeve van de culturele sector in Utrecht? Zorg je graag dat onze klanten meer dan tevreden zijn? En loop je warm voor het bijdragen aan geschikte, betaalbare ruimte voor kunstenaars, creatieven en culturele instellingen? Dan maken we graag kennis met jou!
Lees meer

Recent nieuws

Nieuwsbrief juni 2022

In de nieuwsbrief van juni lees je over de nieuwste ontwikkelingen bij DePlaatsmaker en wat onze huurders ondernemen.
Lees meer

Verlenging Huurkortingsregeling Coronacrisis

Om de creatieve sector te ondersteunen in de nasleep van de coronacrisis heeft gemeente Utrecht de huurkortingsregeling voor broedplaatsen verlengt.
Lees meer

DePlaatsmaker tekent voor de toekomst van Berlijnplein

We zetten ons in voor de realisatie van 4000m2 werk- en presentatieruimte voor kunstenaars, creatieven en culturele instellingen.
Lees meer

Vroeg eruit voor Utrechts Cultuurontbijt

De nieuwgekozen Utrechtse gemeenteraadsleden en de kunst- en cultuurinstellingen in de stad doken deze ochtend samen in de thema's uit het manifest 'De kunst van het doorgroeien'.
Lees meer

De Havenloods opent de deuren met cultuurfestival

De kunstenaars en creatieven van broedplaats De Havenloods hebben de deuren wagenwijd opengezet voor publiek met een divers programma bomvol performances, acts en optredens.
Lees meer

Circulair paviljoen terug op Berlijnplein

Samen met onze huurders, het bouwteam, buurtbewoners en medewerkers van gemeente Utrecht, werd er 8 april geproost op de herbouw.
Lees meer

Circulaire broedplek – Kunst als fundament

Bekijk deze korte video en kom meer te weten over de rol van kunst en creativiteit bij de ontwikkelingen in het Werkpoorkwartier in Utrecht.
Lees meer

Symposium: ‘Erfgoed en ruimte voor cultuur en makers’

Hoe geven we ruimte aan kunst en creativiteit in de regio Utrecht met behulp van gebouwd erfgoed en beeldbepalende leegstaande panden?
Lees meer

De vloer op met urban, hiphop en breakdance

In deze verhalenreeks spreken we met de nieuwe huurders van de werfkelderstudio's bij Berlijnplein. Ditmaal gaan we langs bij IRC.
Lees meer

Nomadisch festival met Berlijnplein als thuisbasis

In deze verhalenreeks spreken we met de nieuwe huurders van de werfkelderstudio's bij Berlijnplein. Ditmaal gaan we langs bij Grasnapolsky.
Lees meer

Toolkit: 'Bouwen aan broedplaatsen'

Een tool met handvatten voor beleidsmakers en kunstinitiatieven voor de ontwikkeling van een broedplaats.
Lees meer

Ze passen niet in een hokje, wel op Berlijnplein

In deze verhalenreeks spreken we met de nieuwe huurders van de werfkelderstudio's bij Berlijnplein. Ditmaal gaan we langs bij Eenvijfvijf.
Lees meer

Samenwerking voor meer creatieve werkruimte in Utrecht

Gemeente Utrecht en Broedplaatsennetwerk Utrecht leggen afspraken vast in een gezamenlijk convenant.
Lees meer

Bikkelharde beelden op het buitenterrein

In deze verhalenreeks nemen we je mee langs verschillende ontwikkelingen op het buitenterrein van De Havenloods. Ditmaal spreken we beeldhouwer Caroline Ruizeveld.
Lees meer

Tweedehands loods wordt speeltuin voor creativiteit

In deze verhalenreeks nemen we je mee langs verschillende ontwikkelingen op het buitenterrein van De Havenloods. Ditmaal spreken we Bram de Rooij van Breed Metaal.
Lees meer

Werfkelderstudio's bij Berlijnplein opgeleverd

De nieuwe creatieve werkruimtes worden in gebruik genomen door verschillende dansgroepen, creatieve ondernemers en culturele organisaties.
Lees meer

Van 'alleen op de wereld' naar middelpunt van bruisende plek

In deze verhalenreeks nemen we je mee langs verschillende ontwikkelingen op het buitenterrein van De Havenloods. Ditmaal spreken we Pim van der Burgt.
Lees meer

Terugblik opening 'Utrecht getekend'

Vrijdag 15 oktober opende de derde tentoonstelling in het kantoor van DePlaatsmaker. Het Huis van Betekenis presenteert 'Utrecht getekend'.
Lees meer

Dwarsdenkers en circulaire bouwers

In deze verhalenreeks nemen we je mee langs verschillende ontwikkelingen op het buitenterrein van De Havenloods. Ditmaal spreken we Oscar Larik.
Lees meer

Dag en nacht op zoek naar trash(ure)

In deze verhalenreeks nemen we je mee langs verschillende ontwikkelingen op het buitenterrein van De Havenloods. Ditmaal spreken we De Stadsjutters.
Lees meer

Opening tijdelijke huisvesting na brand op Berlijnplein

Samen met wethouder Linda Voortman en BAM bouw en techniek is op 24 juni de nieuwe tijdelijke huisvesting feestelijk in gebruik genomen.
Lees meer

Opening broedplaats 'OostWest' in Amersfoort

Bij locatie De Pionier in Amersfoort is op 12 juni de splinternieuwe broedplaats OostWest geopend.
Lees meer

Nu online: Ruimtemakers voor de kunst

Kijk nu online naar de documentaire 'Ruimtemakers voor de kunst'
Lees meer

Grote brand op Berlijnplein

DePlaatsmaker is opgeschrikt door een grote brand op Berlijnplein in Leidsche Rijn. Het cultuurpaviljoen waar Het NUT, RAUM, Buurtwerkkamer en Jonge Honden gevestigd zijn, is hierbij volledig uitgebrand.
Lees meer

Projectfinanciering ten tijde van COVID-19

Heb jij er al over nagedacht om juist nú een aanvraag in te dienen voor de financiering van een cultureel of artistiek project? We zetten meer dan 15 fondsen voor je op een rij, met de nadruk op Utrecht en de regio. 
Lees meer

Coronacrisis - Informatie voor ondernemers

DePlaatsmaker geeft je graag een overzicht van informatie die kan helpen jouw organisatie, onderneming of kunstpraktijk door deze moeilijke periode heen te loodsen. 
Lees meer

Kwartiermaken voor Berlijnplein

Bekijk deze korte video en kom meer te weten over de rol van DePlaatsmaker als kwartiermaker op Berlijnplein.
Lees meer