DePlaatsmaker verhuurt over heel Utrecht verspreid meer dan 650 ruimtes aan kunstenaars, creatieve ondernemers en culturele instellingen. Denk bijvoorbeeld aan ateliers, werkplaatsen, kantoorruimtes, muziekstudio’s, theater- en danszalen, atelierwoningen, repetitieruimtes en tentoonstellingsruimtes. De meeste ruimtes verhuren we voor langere tijd, maar soms ook voor beperkte periodes.

Op deze pagina vind je een actueel overzicht van ons huuraanbod. Om voor een ruimte in aanmerking te komen, moet je ingeschreven zijn bij DePlaatsmaker. Gebruik de links hieronder voor meer informatie over inschrijven en ons verhuurbeleid.

inschrijven verhuurbeleid 

locaties f.a.q.

Beschikbare ruimtes

Categorie A Categorie B Categorie C Categorie D Categorie E

Concordia 68 - 48010

36 m2
€ 512,00 (excl. BTW)

Concordia 68 - 124

41 m2
€545,00 (excl. BTW)

Tuinhuisje Huize Gaudeamus

21 m2
€234,00 (excl. BTW)

De Havenloods - 30

20 m2
€230,00 (excl. BTW)

Spaarnestraat - 012

8,8 m2
€ 125,37 (excl. BTW)

De Pionier - 009 (Amersfoort)

13,2 m2
€ 165,00 (excl. BTW)

Bijzondere verhuur op onze locaties

Ruimte31 in De Havenloods

Ben jij op zoek naar een geschikte ruimte voor groepsbijeenkomsten in Utrecht? Dan is Ruimte31 in De Havenloods een uitkomst.
Lees meer

Het Huis van Betekenis

Zoek jij als tekenaar of creatief een inspirerende omgeving om lekker te werken? Bij het Huis van Betekenis kun je een werkplek of studio huren.
Lees meer

deMuziekFabriek

Ben jij op zoek naar een grote ruimte waar je samen ongestoord dans, muziek of toneel kan repeteren? Dat kan bij deMuziekFabriek.
Lees meer

Muziekhuis Utrecht

Ben jij op zoek naar een plek voor je muziek? Voor een enkele keer, of voor meer dan eens? Muziekhuis Utrecht biedt verschillende mogelijkheden.
Lees meer

Werkplaats Overvloed

Ben jij op zoek naar een flexibele werkplek voor schrijfwerk, onderzoek, vergaderen of maakwerk? Daarvoor kan je terecht bij Werkplaats Overvloed.
Lees meer

Vraag en aanbod

Zoek je medegebruikers voor jouw werkruimte? Of wil je graag gebruik maken van een gedeelde werkruimte, bijvoorbeeld voor een aantal dagen in de week? Dan kan je een oproep laten plaatsen onder ‘Vraag en aanbod’. Stuur een mail met informatie over jouw oproep naar communicatie@deplaatsmaker.nl.

Aangeboden: gedeelde atelierruimte Draaiweg

Zoek jij een werkplek in een gedeeld atelier in Utrecht Centrum? Vanaf juli komt er een plek vrij voor een medegebruiker op de Draaiweg.
Lees meer

Aangeboden: gedeelde werkplek Gruttersdijk

Zoek jij een fijne, creatieve werkplek in Utrecht centrum? Per direct is er een bureau-werkplek beschikbaar bij onze locatie Gruttersdijk.
Lees meer

Gevraagd: studioruimte om te delen in Utrecht centrum

Ben jij op zoek naar een medegebruiker (fotograaf) om jouw studioruimte in Utrecht centrum mee te delen? Neem contact op met Kees.
Lees meer

Locaties