Werfkelderstudio's bij Berlijnplein opgeleverd

Maandag 1 november 2021
De werfkelderstudio’s bij Berlijnplein zijn opgeleverd. Deze nieuwe creatieve werkruimtes, onder de pas aangelegde stadstuin Plantsoen van Boedapest in Leidsche Rijn Centrum, worden dit najaar in gebruik genomen door verschillende dansgroepen, creatieve ondernemers en culturele organisaties. Begin dit jaar konden geïnteresseerden zich hiervoor aanmelden via een open call.

De verhuur van de studio’s door DePlaatsmaker, vindt plaats in samenhang met de ontwikkeling van permanente huisvesting voor kunstenaars, creatieven en culturele organisaties op Berlijnplein. De werfkelders bieden de kans om - vooruitlopend op deze ontwikkeling - al verschillende partijen op en bij het Berlijnplein te huisvesten voor de komende tien jaar. We stellen je daarom graag voor aan de nieuwe huurders Grasnapolsky, Illusionary Rockaz Company (IRC) en 155 (eenvijfvijf). 

Grasnapolsky is een van oorsprong Utrechtse organisatie die jaarlijks het Grasnapolsky festival organiseert. Een meerdaags festival, steeds op verschillende locaties in het land, met een programma vol muzikanten, theatergezelschappen, dichters, auteurs, kunstenaars en expedities.

Dansgezelschap Illusionary Rockaz Company - opgericht in 1998 in Utrecht - heeft zijn wortels in de hiphop-gerelateerde dansstijlen en wordt omringd door een omvangrijke community aan dansers, dj's en muziekproducenten. Naast hun dansvoorstellingen in theaters en tijdens evenementen, organiseren zij ook regelmatig publieke jamsessies.

Dansgezelschap 155 is een dansend multimedia collectief, dat met populaire dansstijlen, humor en culturele uitingen als video en clubavonden nauw aansluit op de ervaring van hun publiek. Door te spelen met bekende en onbekende verschijningsvormen en deze door elkaar te gebruiken, spelen zij met de inhoud en zetten het publiek op het verkeerde been.

Vanaf het begin van de ontwikkeling van de werfkelderstudio's zijn de dansgroepen 155 en IRC betrokken bij de specifieke afbouw van hun ruimte. Een bijzondere samenwerking om hen zo een passende ruimte voor dans te kunnen bieden. Afgelopen maand is er een speciale ‘zwevende’ vloer gelegd, zijn er spiegels geïnstalleerd en gordijnen bevestigd.

Terug