Nieuw energiecontract en tarief stadswarmte

Donderdag 15 februari 2024
Per januari 2024 heeft DePlaatsmaker een nieuw driejarig contract afgesloten voor gas en elektriciteit. Daarnaast is ook het tarief voor stadswarmte gewijzigd. We vertellen je graag wat dit voor jou als huurder betekent.

Afgelopen jaren had DePlaatsmaker nog te maken met gunstige tarieven voor elektriciteit en gas. Met een meerjarig contract profiteerden we van tarieven van vóór de energiecrisis, maar deze overeenkomst liep eind 2023 af. We hebben ons best gedaan om binnen de huidige marktprijzen het meest voordelige contract af te sluiten, toch was een prijsstijging onontkoombaar. Het nieuwe leveringstarief voor gas en elektra is helaas meer dan verdubbeld in vergelijking met het eerdere tarief. Een belangrijke factor in de kosten is natuurlijk het verbruik. We raden je als huurders aan om hier goed op te blijven letten.

Een aantal locaties van DePlaatsmaker worden voorzien van verwarming door middel van stadswarmte. Deze locaties zijn: Lange Nieuwstraat 2, Lange Nieuwstraat 4, Lange Nieuwstraat 7, Vlampijpstraat 50, Pauwstraat 7, Catharijnesteeg 6, Kleine Geertekerkhof 6 en Braziliëdreef 2. Jaarlijks stelt Eneco het tarief voor de levering van stadswarmte vast in januari. Dit tarief is in 2024 sterk gedaald, namelijk bijna gehalveerd ten opzichte van vorig jaar.

Vanwege deze gewijzigde tarieven wordt het maandelijkse voorschot op de servicekosten aangepast dat je als huurder betaald. Dit doen we om dicht uit te komen bij de uiteindelijke werkelijke kosten. Op de factuur van de maand maart 2024 kun je het nieuwe bedrag terugvinden.

 

Terug