Nieuwe locatie ‘De Zonnebaan’ in Lage Weide

Dinsdag 8 november 2022
Dit najaar neemt DePlaatsmaker de unieke locatie Zonnebaan 12 in beheer op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht. Diverse kunstenaars, creatief ondernemers en culturele organisaties kunnen zich hier vanaf voorjaar 2023 vestigen voor de komende vijftien jaar. In opdracht van DePlaatsmaker is gestart om het gebouw gereed te maken voor verhuur.

Het gebouw aan de Zonnebaan omvat vijf verdiepingen van elk ongeveer 400 m2 groot, waaronder een zolderetage en een overdekt parkeerdek op de begane grond. Bedrijventerrein Lage Weide is goed te bereiken met de auto, trein, bus of fiets. Bijkomend voordeel voor creatieve makers is dat verschillende bouwmarkten en andere technische bedrijven dicht in de buurt te vinden zijn. 

Komende maanden worden de verschillende verdiepingen één voor één gereed gemaakt. Deze verbouwing vindt plaats naar een efficiënt ontwerp door Urbanizer Architecten en wordt uitgevoerd door aannemersbedrijf Groenluik. De vierde verdieping wordt als eerst opgeleverd en zal al vanaf maart 2023 verhuurd worden. Op deze verdieping worden momenteel negen individuele ruimtes gerealiseerd, uiteenlopend van 30 tot 45 m2. Houd daarvoor ons actuele huuraanbod in de gaten. De andere verdiepingen volgen gedurende 2023. Uiteindelijk zal het gebouw eind volgend jaar ruimte bieden aan 40 tot 50 zelfstandige werkruimtes. Ook wordt onderzocht of het bouwkundig haalbaar is om een aantal betaalbare ‘box-in-box’ muziekstudio’s te plaatsen.

 

Terug