'Wonderlijk' geopend bij DePlaatsmaker

Zondag 2 april 2023
Samen met veel van onze huurders, medewerkers en partners uit het werkveld opende op vrijdag 21 april de nieuwe expositie 'Wonderlijk' in het kantoor van DePlaatsmaker. 

In de groepsexpositie 'Wonderlijk' staan kunstenaars centraal die met verbeeldingskracht onderzoeken wat verwondering oproept: van het mysterieuze in de gebouwde wereld, de verstilling van de natuur in een stadstuin, de groeikracht van alles dat leeft, de reikwijdte van de menselijke fantasie tot de verbindingskracht van momenten van samenzijn. 

“Kunstenaars laten wonderlijke werelden zien en jij kan mee op reis. De één blijft langer stil staan en de ander leidt je ver van hier. Met hun verbeelding is het uitzicht anders, wordt het kleinste levensgroot, is dít tegelijk ook dát en het verre binnen handbereik. Zo sta je plots naast schitterende schepsels of op een raadselachtig feest. Ben je daarna toch weer veilig thuisgekomen, kijk je zomaar anders uit je ogen. Niets is kwijt of verloren, wanneer je nu en dan verbinding maakt. Dan komt de diepte weer tot leven in het meeste om je heen.”
 
De deelnemende kunstenaars zijn Sandra Catsburg (Concordia), Philip Lindeman (De Havenloods), Johan Kuhlmann (Achter de Dom), Jolanda Schouten (Mgr. van de Weteringstraat) en Melahat Manzouri Fard (Vlampijpateliers). Het team van DePlaatsmaker is trots om het werk en projecten van deze huurders aan bezoekers te kunnen tonen en onder de aandacht te brengen bij onze partners in de stad. 'Wonderlijk' is de vijfde expositie bij DePlaatsmaker en zal tot 21 juli 2023 te zien zijn.

Wil jij de volgende keer ook aanwezig zijn bij evenementen van DePlaatsmaker? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief én ontvang voortaan altijd een uitnodiging in je mailbox!

 

Terug