Oproep kunstopdracht Arkansasdreef

Woensdag 26 juni 2024
Huur jij als professioneel kunstenaar, ontwerper of creatieve maker een ruimte bij DePlaatsmaker? En wil jij een nieuw, publiek kunstwerk ontwikkelen voor één van onze locaties? Lees dan verder! Want op initiatief van de eigenaar van het gebouw en in samenwerking met Ondernemersloket Nieuw Overvecht schrijft DePlaatsmaker een opdracht uit voor de realisatie van een kunstwerk op de gevel van Arkansadreef 20.


Aan de Arkansasdreef op bedrijventerrein Nieuw Overvecht vind je sinds januari 2023 een nieuwe creatieve broedplaats. Op deze locatie biedt DePlaatsmaker ruimte aan zo’n 30 huurders, waaronder keramisten, kunstschilders, tekenaars, muziekproducers, een glas-in-lood-atelier en een dansstudio. Dat hier zoveel creativiteit te vinden is, zou ook van buitenaf gezien moeten worden. Daarom zijn we op zoek naar een uitstraling die past bij een creatief verzamelpand en haar huurders. Met jouw kunstwerk geef je een gezicht aan de kunst- en cultuursector op het bedrijventerrein. 
 
Heb jij al langer de wens om een kunstwerk in de publieke ruimte te realiseren? En prikkelt deze oproep jou tot een briljant plan? Aarzel dan niet om een voorstel in te dienen. De opdracht is nadrukkelijk bedoeld als belangrijke stimulans in de ontwikkeling van jouw beroepspraktijk. Voor de realisatie van het kunstwerk is een budget van €20.000 inclusief BTW beschikbaar en het kunstwerk blijft geplaatst tot minimaal 2033. Voorstellen kunnen ingediend worden vóór 23 september 2024. 
 
Lees er alles over in de online briefing via deze link.

 

Terug