Ateliers Kersenboomgaard viert tienjarig jubileum

Dinsdag 11 oktober 2022

Met een knetterend programma, goed eten en vrolijke muziek vierden de kunstenaars en creatieven van de Kersenboomgaard op zaterdag 1 oktober het tienjarig jubileum van hun woon- en werkplek in Leidsche Rijn.
 
Door de pandemie een aantal jaren verlaat, maar nu kon het evengoed. Van springkastelen, tot spoken word, DJ-sets en kampvuur; het was de hele dag feest voor de bewoners, genodigden en omwonenden uit de buurt. In de middag werd gestart met een creatief kinderprogramma en tot laat in de avond kon er gedanst worden op muziek van het KishoutBerkman Orkest en verschillende DJ’s zoals Edgar Nevermoo en Motie van Wanvrouwen.
 
De woon- en werkplekken aan de Emmy van Lokhorststraat openden in 2010 de deuren, midden in een boomgaard van ruim 5000m2. Voor dit project sloegen DePlaatsmaker en de gemeente Utrecht de handen ineen en bouwden samen met woningcorporatie Portaal drie ruime en lichte panden. Inmiddels wonen en werken er ruim 60 personen in de Kersenboomgaard, allen werkzaam binnen andere disciplines. Zo vind je er creatieve ondernemers, schrijvers, kunstschilders, theatermakers en ambachtslieden.

 

Terug