Medegebruik van jouw ruimte; hoe regel je dat?

Donderdag 6 juli 2023
Het kan fijn zijn om de ruimte die je via DePlaatsmaker huurt (tijdelijk) met andere creatieve makers te delen. Bijvoorbeeld omdat je er een beperkt deel van de tijd kan zijn, of omdat de ruimte te groot is voor jou alleen. Je ruimte delen met medegebruikers is geen probleem bij DePlaatsmaker. Maar hoe regel je dat? We vertellen je er graag meer over. 

Wanneer je jouw ruimte met een medegebruiker gaat delen, geef je dit per e-mail door aan een verhuurmedewerker van DePlaatsmaker én de medegebruiker schrijft zich als ruimtezoekende bij ons in via onze website. Een inschrijving kost 12 euro per jaar. De huurprijs van de ruimte wordt niet verhoogd bij medegebruik.

Wij stellen dan vervolgens een allonge op, een document dat aan het bestaande huurcontract wordt toegevoegd. Het medegebruik kan ingaan zodra deze allonge door iedereen ondertekend is en de medegebruiker zich ingeschreven heeft. Beide stappen zijn verplicht, maar leveren vooral veel voordelen op:

  • Want wanneer je medegebruiker zich ingeschreven heeft, bouwt die persoon ook wachttijd op waarmee later gereageerd kan worden op nieuwe beschikbare ruimtes.
  • Ook kan een medegebruiker na minimaal 3 jaar het huurcontract overnemen van de werkruimte, wanneer de hoofdhuurder wil vertrekken.
  • Daarnaast kan de medegebruiker zijn onderneming op het adres van de werkruimte inschrijven bij de KvK en een community-profiel aanmaken.
  • Tenslotte draagt het bij aan de veiligheid in het pand en de service die de Plaatsmaker kan bieden. Dan is er voor iedereen duidelijkheid over wie er in onze panden werkzaam is.

Bekijk hier ook het overzicht van de voorwaarden voor medegebruik. Zo weet je precies wat je kan verwachten wanneer je een medegebruiker aanmeldt.

 

Terug