Opening tijdelijke huisvesting na brand op Berlijnplein

Donderdag 24 juni 2021
Een half jaar na de verwoestende brand op Berlijnplein, waarbij het cultuurpaviljoen van DePlaatsmaker volledig uitbrandde, is er nu voor onze huurders een nieuwe tijdelijke werkplek gerealiseerd. Al snel na de brand kwam BAM Bouw en Techniek te hulp, door middel van een grote en snel te bouwen ‘schottenkeet’ dat als tijdelijk onderkomen dient tot het cultuurpaviljoen op het Berlijnplein herbouwd is.

Samen met wethouder Linda Voortman, BAM, gemeente Utrecht, De Plaatsmaker en de huurders Nieuw Utrechts Toneel, RAUM, Jonge Honden en de Buurtwerkkamer is op 24 juni (2021) de gedoneerde huisvesting feestelijk in gebruik genomen. Arna Notten, directeur van DePlaatsmaker vertelt: “We zijn heel blij dat er in samenwerking met BAM en gemeente Utrecht een half jaar na de brand weer een volledige nieuwe werkplek is voor onze huurders. Een mooie invulling van het concept ‘social return’ door BAM, waardoor alle huurders na het afbranden van het paviljoen kunnen blijven samenwerken op Berlijnplein.” 
 
Berlijnplein wordt een cultureel hart voor Leidsche Rijn, Utrecht en daarbuiten. DePlaatsmaker is partner in de ontwikkeling van Berlijnplein en werkt hierin samen met RAUM, Gemeente Utrecht en alle pleingenoten. Het is een plek die nog volop in ontwikkeling is. Het hergebruik van de ‘schottenkeet’ als flexibele huisvesting past in de visie van Berlijnplein op circulair bouwen, samenwerken en hergebruik van materialen. Het gebouw heeft aan de buitenzijde een metamorfose ondergaan naar ontwerp van Fulco Treffers en een eigen karakter gekregen dat aansluit bij de aandacht voor duurzaamheid die er op Berlijnplein is. 

Terug