Circulaire broedplek – Kunst als fundament

Woensdag 30 maart 2022
Onze creatieve broedplaats De Havenloods en de zelfbouwkavels op het buitenterrein zijn mede mogelijk gemaakt met financiering van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Met EFRO-investeringen in diverse projecten transformeert het Werkspoorkwartier in Utrecht tot een toonaangevend, creatief en circulair maakgebied. Dat wordt mooi in beeld gebracht in een videoreeks van het Utrecht Sustainability institute en Universiteit Utrecht. 

In de korte video Circulaire broedplek – Kunst als fundament vertellen Arna Notten van DePlaatsmaker, Sjaan van Riel van De Maakruimte en Arlette Kerkhof van HKU over de rol van kunst en creativiteit bij de ontwikkelingen in het gebied. HKU-studenten van de Master Interior Architecture zijn vanaf het begin betrokken bij de ontwikkelingen in het Werkspoorkwartier en hebben gewerkt aan diverse (oefen-)ontwerpopgaven voor het Hof van Cartesius, de Werkspoorfabriek en De Havenloods. De Maakruimte heeft DePlaatsmaker ondersteunt door studenten, leerlingen, kunstenaars en creatieven aan elkaar te verbinden met het geven van workshops en trainingen.

Ben je benieuwd naar meer video’s? Ontmoet de makers en hun initiatieven uit het Werkspoorkwartier in de videoreeks ‘Werkspoorkwartier: creatief en circulair maakgebied’ 

 

Terug