Huize Gaudeamus, Tuinhuisje

Gerard Doulaan 21, Bilthoven

Algemeen

In de tuin van muziekhuis “Huize Gaudeamus” in Bilthoven-Noord bevind zich dit kleine tuinhuisje met een rijke geschiedenis. Begin jaren 60 werd het huisje ingericht als studio voor elektronische muziek door het Contactorgaan Elektronische Muziek (later herdoopt tot het Centrum voor Elektronische Muziek, nu gevestigd in Rotterdam). Hier konden jonge componisten onder begeleiding van de componist Gottfried Koening en technicus Jaap Vink de studio gebruiken om hun electronische composities te produceren. Omdat er wereldwijd slechts een handvol vergelijkbare technisch geavanceerde studio’s waren waar componisten konden werken, werd de kleine studio in Bilthoven een trekpleister voor internationale jonge componisten.

Het tuinhuisje is recent gerenoveerd en is voorzien van een eigen toilet en zelfs douche, en kan dus geheel onafhankelijk worden gebruikt. Het behang toont foto’s uit de tijd als studio voor elektronische muziek. 

Rolstoeltoegankelijkheid

Deze locatie is niet rolstoeltoegankelijk. Lees meer over wat dit betekent en over ons algemene beleid m.b.t. toegankelijkheid in de FAQ.