Kokerloods

Lauwerecht 10-12, Utrecht

Algemeen

Dit pand is ook wel bekend als de Kokerloods. Uit de naam blijkt al de geschiedenis. De Lauwerecht 10-12 is een voormalige houtloods uit de laat 18e eeuw. Met het plaatsen van een tussenvloer bestaat het gebouw nu uit twee verdiepingen. Sinds de verhuizing van DePlaatsmaker naar Gruttersdijk 12, wordt de ruimte op de begane grond in gebruik genomen door ontwerpstudio Naam en op de verdieping zit illustratoren-collectief Het Huis van Betekenis.
 
Net als Het Witte Pand, is de Kokerloods op Lauwerecht 10-12 een overblijfsel van de bedrijfjes aan de Vecht. De uitstraling van de houtloods is zoveel mogelijk behouden, en het pand staat bekend om zijn houten draagconstructie. De achtergevel is wel vervangen. In 1984 werd DePlaatsmaker eigenaar van het Rijksmonument Lauwerecht 10-12. Het pand werd in 1985 verbouwd tot ateliers voor startende kunstenaars en is in 2008 ingrijpend gerenoveerd.

Rolstoeltoegankelijkheid

De begane grond van deze locatie is beperkt rolstoeltoegankelijk. De overige verdiepingen zijn niet rolstoeltoegankelijk. Lees meer over wat dit betekent en over ons algemene beleid m.b.t. toegankelijkheid in de FAQ.

 

Gebruikers van deze locatie