Muziekhuis Lombok

Makassarstraat 84, Utrecht

Algemeen

In 2002 werd na een uitgebreide renovatie en verbouw het voormalige gymnastiekgebouw Makassarstraat 84 in gebruik genomen als Muziekhuis Lombok. Het pand werd in 2001 door DePlaatsmaker aangekocht van de gemeente Utrecht. De aanpassing van het pand bood een oplossing voor de ruimteproblematiek van de muziekverenigingen De Bazuin en KUDO. Het project werd gefinancierd o.a. met Urbangelden en beschikbare gelden voor het werk- en oefenruimtebeleid.

Het gebouw beschikt over een geluidgeïsoleerde zaal, opslagruimten, een pantry en kleine muziekruimten / kantoren. Naast muziekrepetities van de orkesten wordt Muziekhuis Lombok ook veel gebruikt door kleinere muziekensembles, voor activiteiten met kinderen en ouderen, creatieve cursussen en beeldhouwen. Het gaat daarbij om wijkgebonden activiteiten, maar het gebouw kan ook worden gehuurd per dagdeel voor repetities, congressen en andere bijeenkomsten tot maximaal 120 personen.

Rolstoeltoegankelijkheid

Deze locatie is goed rolstoeltoegankelijk. Lees meer over wat dit betekent en over ons algemene beleid m.b.t. toegankelijkheid in de FAQ.

Gebruikers van deze locatie