Muziekhuis Utrecht

Loevenhoutsedijk 301, Utrecht

Algemeen

Het Muziekhuis Utrecht aan de Loevenhoutsedijk 301 is een initiatief van DePlaatsmaker en de gemeente Utrecht, Culturele Zaken. De Loevenhoutsedijk is de locatie geworden van Stichting Muziekhuis Utrecht. Ook Stichting Gaudeamus en Ensemble Insomnio hebben zich hier gevestigd. Het bijzondere groene gebouw heeft drie lagen. Om geluidsredenen zijn de muziekstudio's en de try-outzaal gescheiden van de rest. Hierdoor ontstaan er twee gesloten bouwdelen. Het gebouw bevat repetitieruimten, een opnamestudio, een try-out zaal, foyer en kantoren. 

De zalen van Muziekhuis Utrecht kunnen ook worden gehuurd. Daarvoor kan je rechtstreeks contact opnemen met stichting Muziekhuis Utrecht.
 
Er is voldoende parkeergelegenheid bij de entree. Vanaf Utrecht CS is het Muziekhuis bereikbaar met buslijn 6 en 7 richting Overvecht.
 
Het gebouw is een ontwerp van Klaas van der Molen van BAR / van Maurik Architecten. De Loevenhoutsedijk 301 is mogelijk gemaakt door bijdragen van de Provincie Utrecht, Gemeente Utrecht, Vrede van Utrecht, kfHein Fonds, Prins Bernard Cultuurfonds, M.A.O.C. gravin van Bylandt stichting en Triodos Cultuurfonds.

Rolstoeltoegankelijkheid

Deze locatie is goed rolstoel-toegankelijk. Lees meer over wat dit betekent en over ons algemene beleid m.b.t. toegankelijkheid in de FAQ.

Gebruikers van deze locatie