Plompetorengracht

Plompetorengracht 4, Utrecht

Algemeen

Het Grafisch Atelier Utrecht vestigde zich in de jaren tachtig van de vorige eeuw op het adres Plompetorengracht 4. In 2005 werd door de toenmalige eigenaar Mitros de huur opgezegd aan het GAU. Vervolgens is door DePlaatsmaker samen met gemeente en provincie Utrecht onderzocht of voortgezette huisvesting van het grafisch atelier in het pand mogelijk was. In 2006 heeft DePlaatsmaker het pand aangekocht, ook met de bedoeling dat het CBK Utrecht een plaats in het pand zou krijgen. Bij de verbouwing door Versseput Architecten werd op de begane grond een grote multifunctionele ruimte voor tentoonstellingen, lezingen en presentaties gerealiseerd. Op de 1e en 2e verdieping zijn nieuwe kantoren en een werkplaats gesitueerd. Het pand is geplaatst op de Rijksmonumentenlijst en ligt binnen een beschermd stadsgezicht. Na het vertrek van het CBKU zijn stichting KAPITAAL en de Organisatie Oude Muziek de huurders aan de Plompetorengracht. Sinds mei 2017 is CLEVER FRANKE de nieuwe huurder na het vertrek van KAPITAAL.

Verwerving en verbouwing van Plompetorengracht 4 werd mogelijk door bijdragen van: Gemeente Utrecht - Provincie Utrecht - Vrede van Utrecht - kfHeinfonds - VSB-fonds - Fentener van Vlissingenfonds - Triodos Cultuurfonds.

Rolstoeltoegankelijkheid

De begane grond van deze locatie is beperkt rolstoeltoegankelijk. De overige verdiepingen zijn niet rolstoeltoegankelijk. Lees meer over wat dit betekent en over ons algemene beleid m.b.t. toegankelijkheid in de FAQ.

Gebruikers van deze locatie