Shelters Soesterberg

Hertenlaan bij nr. 12Shelter 610, 612 en 613, Huis ter Heide

Algemeen

Drie shelters op de voormalige vliegbasis van Soesterberg vormen unieke locaties als creatieve werkplek. Rauw, ruim en industrieel en omringd door een groene omgeving dat bekend is van het Nationaal Militair Museum. Gelegen tussen Utrecht en Amersfoort zijn deze drie panden het verst van de stad voor DePlaatsmaker. De eerste shelter is vanaf de zomer van 2018 ingericht als creatieve werkplek, de tweede is vanaf oktober 2019 in gebruik genomen en derde vanaf juni 2020. 
 
Vliegbasis Soesterberg was een militair vliegveld nabij Soesterberg, tussen Utrecht en Amersfoort. Het vliegveld was de bakermat van de militaire luchtvaart in Nederland; in 1913 maakte de Luchtvaartafdeeling (LVA) van het leger hier haar eerste vluchten. Vanwege bezuinigingen op defensie is de basis in november 2008 gesloten en opgeheven. Het grootste deel ervan wordt sindsdien beheerd als natuurgebied: het Park Vliegbasis Soesterberg.
 
Rolstoeltoegankelijkheid

Deze locatie is beperkt rolstoeltoegankelijk. Lees meer over wat dit betekent en over ons algemene beleid m.b.t. toegankelijkheid in de FAQ.

Gebruikers van deze locatie