Bouwwerkzaamheden op het buitenterrein van broedplaats De Havenloods in het Werkspoorkwartier. Bouwwerkzaamheden op het buitenterrein van broedplaats De Havenloods in het Werkspoorkwartier.

Symposium EFRO-project Werkspoorkwartier

Vrijdag 8 oktober 2021
Hoe ontwikkel en transformeer je samen met kunstenaars en creatieve makers een in onbruik geraakt bedrijventerrein tot een levendig werklandschap voor de komende tien jaar? Daar gaat DePlaatsmaker je meer over vertellen tijdens het symposium ‘Werkspoorkwartier; toonaangevende locatie voor creatieve en circulaire maakbedrijven’ op vrijdag 8 oktober, georganiseerd door de projectpartners van het EFRO-project in dit gebied.

Het symposium geeft je de kans om kennis op te doen en geïnspireerd te raken door diverse praktische voorbeelden van circulaire gebiedstransformatie die de afgelopen vijf jaar in gang zijn gezet in het Werkspoorkwartier. Het oude industrie- en bedrijventerrein is getransformeerd tot een toonaangevend vestigingsgebied in Utrecht voor creatieve en circulaire maakbedrijven. Onderzoekers, studenten en ondernemers delen die dag graag de geleerde lessen voor toekomstige ontwikkelingen.
 
Samen met projectleider Bart Witte van DePlaatsmaker, Sjaan van Riel van De Maakruimte en Sietse van der Spuij van Urbanizer Architecten, nemen we je tijdens het symposium mee in het ontwikkelproces rond De Havenloods. Hier heeft DePlaatsmaker in een oude industriële loods ruim 60 werkruimtes voor kunstenaars en creatieve ondernemers gerealiseerd. In de buitenruimte wordt door huurders zelf aan hun eigen ideale werkruimte gebouwd. Maar hoe pak je zo’n project nu eigenlijk aan? Wat is er gaandeweg geleerd over community-vorming, bouwbegeleiding en vergunningstrajecten? En wat is haalbaar om te ontwikkelen op tijdelijke basis? 
 
Ben je benieuwd naar de ervaringsverhalen uit het Werkspoorkwartier en wil jij aanwezig zijn bij het symposium? Meld je dan nu aan via de website van het EFRO-project in het Werkspoorkwartier. Deelname is gratis en je ontvangt na aanmelding vanzelf het volledige programma.

Terug