De Haventuin

Nabij de zuidwestelijke ingang van het Werkspoorkwartier, bouwt DePlaatsmaker aan de Haventuin. Een oud industrieel terrein van bijna 5000 vierkante meter wordt omgebouwd tot een levendig creatief werklandschap met bijzondere werkruimtes voor kunstenaars en creatieve ondernemers, horeca en een groot evenemententerrein. Op het terrein verhuren we kavels waarop de huurder zelf zijn of haar werkruimte kan gaan realiseren.

Kavels te huur

Op het terrein verhuren we kavels aan creatieve ondernemers, waarop gebruikers zelf een werkruimte kunnen realiseren. Deze kavels worden verhuurd in de bestaande staat. Wel zorgen we voor een elektra-aansluiting, een wateraansluiting en riolering (voor waterafvoer) naar de kavels. Verder verzorgen we de algemene infrastructuur, zoals de toegangswegen, groenvoorziening, terreinverlichting en parkeerplaatsen.  

Op je kavel kun je een gebouw realiseren dat totaal aansluit op jouw wensen. Wel moet het gebouw minimaal voldoen aan het bouwbesluit voor tijdelijke bouw. Daarnaast dagen we je uit om een bijzonder bouwwerk neer te zetten. Het doel is namelijk om een gevarieerd en creatief terrein te realiseren

Werken en recreëren 

De Haventuin is méér dan alleen een creatief werkgebied. Het is ook een prettig, autoluw verblijfsterrein met een aanvullende horecavoorziening. Zo houden we (naast algemene voorzieningen, zoals toegangswegen en groene ruimte) onder het metalen skelet ook ruimte vrij waar publieke evenementen plaats kunnen vinden. 

De aanwezigheid van een evenementenruimte vlakbij je werkruimte betekent wél dat je af en toe geen lawaai kunt maken, en andersom af en toe geluidsoverlast zult hebben van evenementen. Ook kun je tijdens grote evenementen niet altijd laden en lossen op het terrein. Anderzijds kan de publieksfunctie juist een toegevoegde waarde zijn. Om wrijving over en weer te voorkomen en leuke samenwerkingen te bevorderen gaan we vooraf heldere afspraken met alle gebruikers maken.

 

Praktische informatie

  • Huurtermijn We huren het terrein in eerste instantie tot 2031, dat is ook de minimale duur van jouw huurcontract. 
  • Oppervlakte kavel Er zijn kavels van verschillende oppervlaktes beschikbaar.
  • Bouwvergunning Vóórdat je gaat bouwen moet je een omgevingsvergunning aanvragen. Dit houdt onder meer in dat je bouwtekeningen hebt van je geplande gebouw, zodat de gemeente kan beoordelen of je aan de bouwvoorschriften voldoet. We helpen je hierbij, maar je bent zelf verantwoordelijk voor het indienen van de aanvraag en de leges die daaraan verbonden zijn. 
  • Brandveiligheid Onderdeel van het bouwbesluit is dat het gebouw dat je bouwt brandveilig is. Dit heeft niet alleen gevolgen voor het gebouw zelf, maar ook voor hoe het zich verhoudt met de omliggende bouwwerken. Er zijn een aantal eisen over afstand, plaatsing van ramen en deuren en materiaalgebruik die afhankelijk zijn van wat op de naastgelegen kavels wordt gebouwd.
  • Huurprijs Huurprijs bedraagt € 35,00 per m2 per jaar. Dit is inclusief water- en elektriciteitsaansluiting tot aan je kavel en kleine waterafvoer. 
  • Servicekosten Naast huur rekenen we nog servicekosten voor je verbruikskosten voor energie (elektra, water ed.) en ook voor algemene kosten (bijvoorbeeld terreinverlichting, vuilnisophaal e.d.) Je eigen elektraverbruik wordt gemeten met een tussenmeter.
  • Voorzieningen In de naastgelegen Havenloods zijn toiletten en een keuken aanwezig. Beide zijn direct toegankelijk vanaf het terrein en beschikbaar voor huurders. Je kunt op het terrein ook beschikken over internet. Bij de ingangen van de Haventuin realiseren we voldoende parkeerplekken. De Haventuin zelf is alleen toegankelijk voor laden en lossen. 

Wil je meer informatie over de eventuele huur van een kavel en het hiervoor opgestelde stappenplan ontvangen, neem dan contact op met Bart Witte via 030 271 7677 of bart@deplaatsmaker.nl.

Terug