De Haventuin

Nabij de zuidwestelijke ingang van het Werkspoorkwartier, bouwt DePlaatsmaker aan de Haventuin. Een oud industrieel terrein van bijna 5000 vierkante meter wordt omgebouwd tot een levendig creatief werklandschap met bijzondere werkruimtes voor kunstenaars en creatieve ondernemers, horeca en een groot evenemententerrein. Op het terrein verhuren we kavels waarop de huurder zelf zijn of haar werkruimte kan gaan realiseren. We huren het terrein tot 2031.

Update mei 2021

Alle kavels zijn intussen verhuurd en de vergunningen zijn verstrekt. Er zijn 11 huurders op het terrein aanwezig, die allemaal hun eigen werkruimte bouwen. Dit proces is in volle gang. Duurzaamheid en circulair bouwen zijn daarbij belangrijke peilers. Inmiddels zijn een aantal ateliers gereed en groeit de dynamiek op het terrein. Ook de vergunning voor de horecapartij is intussen toegekend. De Haventuin is een nieuwe culturele hotspot in wording! 

In de komende maanden doen we op deze plek verslag van de ontwikkeling van de Haventuin en de activiteiten van de huurders. Onder hen muzikanten, beeldhouwers, surfplankdesigners, bierbrouwers en een galerie. 

Werken en recreëren 

De Haventuin is méér dan alleen een creatief werkgebied. Het is ook een prettig, autoluw verblijfsterrein met een aanvullende horecavoorziening. Zo houden we (naast algemene voorzieningen, zoals toegangswegen en groene ruimte) onder het metalen skelet ook ruimte vrij waar publieke evenementen plaats kunnen vinden. 

De aanwezigheid van een evenementenruimte nodigt uit tot uitwisseling en samenwerking en zorgt er ook voor dat er regelmatig publiek op de Haventuin aanwezig is. 

 

Terug