Muziekhuis Utrecht

Muziekhuis Utrecht is een bekende plek voor muzikaal Utrecht. Zowel professionele organisaties als amateurgezelschappen vinden op de Loevenhoutsedijk 301 hun plek om muziek te maken.

Op het moment zijn er nog een aantal ruimtes te huur bij Muziekhuis Utrecht. Ben je op zoek naar een plek voor je muziek? Voor een enkele keer, of voor meer dan eens? Informeer dan bij Muziekhuis Utrecht wat de mogelijkheden zijn.

Over Muziekhuis Utrecht
Muziekhuis Utrecht is een voorziening die open staat voor alle relevante spelers in het Utrechtse muziekveld en daarbuiten. Door de gemeente is Muziekhuis Utrecht aangemerkte als “voorwaardenscheppende organisatie”. Dat houdt o.a. in dat Muziekhuis Utrecht amateurs en professionals begeleidt en faciliteert, ruimte biedt aan organisaties om hun producties voor te bereiden en op te bouwen, en een plek is waar onderzoeken en experimenteren mogelijk zijn.

Muziekhuis Utrecht is een organisatie die het functioneren van anderen bevordert: een plaats vóór en ván die andere organisaties. Daarmee vervult Muziekhuis Utrecht een belangrijke rol in de creatieve keten die met beperkte middelen gerealiseerd wordt.

Wie zit er bij Muziekhuis Utrecht?
Stichting Muziekhuis Utrecht huurt het pand Loevenhoutsedijk 301 van DePlaatsmaker. Muziekhuis Utrecht is een verzamelgebouw van kantoorruimtes, studio’s en een grote zaal, die niet alleen door professionele Utrechtse en landelijk opererende ensembles maar ook door studenten van verschillende opleidingen en zeer uiteenlopende amateurgezelschappen gebruikt worden voor hun repetities en bijzondere presentaties. Diverse groepen zijn vaste gebruikers van het gebouw en anderen komen regelmatig terug: Lunatree, Yamato Taiko School, Professioneel Zingen, Spaargaren Muziekfabriek, Zuilens Fanfare Corps, Koninklijke Brassband Utrecht, Legendary Movie Orchestra, Jazzalike Big Band, Koperkwintet KWIVR, Big Band Utrecht, Ensemble Insomnio, Kobrani, U-Jazz, Ines Leijens Muziekproducties, Familie van Zingen, Nederlands Studenten Kamerorkest, Nederlands Film Orkest, Kamerkoor Next, Diva Dichtbij, Vocaal Talent Nederland, Off Minor, Big Dipper Big Band, Big Band Jazz West, Nascholing Zangdocenten, Stichting Leuke Muziek, en werden diverse workshops gegeven door U-jazz en jazzmusici als Steven Kamperman, Ineke van Doorn, Ines Leijen, Mark Tissen, Sjoerd van Ratingen.

Een aantal Utrechtse organisaties zoals Ensemble Insomnio, Gaudeamus Muziekweek, Utrechts Conservatorium, HKU Muziek & Technologie en Stichting Conlon, gebruiken de verschillende ruimtes regelmatig voor repetities, bijeenkomsten, workshops en dergelijke en zetten speciale producties op in het Muziekhuis.

De kantoorruimtes in Muziekhuis Utrecht worden gebruikt voor eigen staf, en worden verhuurd aan Ensemble Insomnio, Gaudeamus, Operamakers, De Fanfarecoach en Parmando-TV.

Ruimte huren bij Muziekhuis Utrecht
Als je interesse hebt om een van de studio's te huren, neem dan contact op met Muziekhuis Utrecht

Terug