Cultuurplint DeBuurt

In het nieuwbouwproject DeBuurt naast Winkelcentrum Overvecht, realiseert gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM in samenwerking met DePlaatsmaker een permanente culturele voorziening van bijna 2100 m2 met ruimte voor horeca. Samen zijn we op zoek naar creatieve instellingen, kunstenaars en cultureel ondernemers om een samenhangende invulling voor deze locatie te realiseren

Gelegen aan de zuidkant van Overvecht, op 10 minuten fietsen van de Utrechtse binnenstad, wordt tot eind 2020 gebouwd aan 3 woonblokken met ruim 300 appartementen en een toren met bijna 700 studentenwoningen.
Op de begane grond van deze nieuwbouw is ruimte voor uiteenlopende bedrijvigheid. In één van deze blokken ligt de nadruk op creatieve en culturele bedrijvigheid, aangevuld met horeca. Een grote hal van 8 meter hoogte met grote glazen schuifdeuren wordt één van de eyecatchers van het terrein.

Wat is er mogelijk?

De locatie biedt in totaal bijna 2100 m2 ruimte voor uiteenlopende creatievebedrijvigheid, inclusief de mogelijkheid voor twee horecagelegenheden. De enige beperking is dat de activiteiten niet een te grote verkeersbelasting veroorzaken. Een bioscoopzaal of theater is dus niet mogelijk. Het bestemmingsplan benoemt “culturele voorzieningen” (zoals ateliers, een muziek- of dansschool of “creativiteitscentrum”), “creatieve bedrijven” en “maatschappelijke voorzieningen”. Voor de horeca voorziet het bestemmingsplan ruimte voor categorieën B tot D2, dus is ‘zware horeca’ in de vorm van zaalverhuur of een discotheek uitgesloten.

Waar zijn we naar op zoek?

We zoeken één of meerdere culturele instellingen en creatieve ondernemers die samen met ons bereid zijn mee te denken over een invulling voor deze ruimte. We denken daarbij in hoofdzaak aan publieksgerichte partijen met interessante programmering. Bij voorkeur zoeken we partijen die deze invulling willen combineren met professionele horeca. Ook zoeken we minstens één partij die haar activiteiten in het bijzonder richt op de wijk Overvecht.

Naast partijen die wijkgericht en publieksgericht zijn, is er ook ruimte voor initiatieven die een breder profiel hebben in de stad, en ruimte voor initiatieven die geen eigen cultureel programma hebben. Ook staan we open voor horecaondernemers met plannen voor een culturele invulling van de ruimtes.

Wat willen we bereiken?

Een mooie mix van culturele partijen, met minstens één partij die een wijkgericht cultureel programma voor ogen staat, die samen invulling geven aan deze fantastische nieuwe plek. Zo dragen we bij aan een groter cultureel aanbod in de wijk Overvecht en maken we de nieuwe woonwijk leefbaar met ruimte voor creatief Utrecht.

meer informatie:

Download het infosheet

Of neem contact op met kwartiermaker Bart Witte via bart@deplaatsmaker.nl of 030 271 7677.

 

Partner:

in samenwerking met AM

 

Terug