Muziekhuis Lombok in Utrecht

De gevel van Muziekhuis Lombok is sinds augustus 2018 het canvas geworden voor een in het oog springend street art project. De Utrechtse kunstenaar Munir de Vries en de Braziliaanse street artist Nhobi kwamen speciaal voor dit project samen. In de muurschildering combineren ze beelden van natuur en muziek, om zo een verbinding te leggen tussen wat zich binnen en buiten het pand afspeelt.

Met dit project zet DePlaatsmaker zich in om meer zichtbaarheid te creëren voor onze locaties in de stad waar kunst en creativiteit de ruimte krijgt. Soms is aan de buitenkant van een gebouw niet direct zichtbaar waar binnen aan gewerkt wordt en door welke talenten. Door de muurschildering straalt het gebouw de sfeer uit die past bij deze plek. Projectleider Marjolein van Alfen bracht de kunstenaars samen en organiseerde de contacten met de wijk. 

Partners in dit project

 

Dit project is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Initiatievenfonds van de gemeente Utrecht, Ondernemersfonds Utrecht en het K.F. Hein Fonds.

         

Samenwerking met wijk en stad

Bij de totstandkoming van de muurschildering is veel samengewerkt met Lombokse partijen, zoals de klussers De Handige Meeuwen, kringloopwinkel Emmaus, winkelcentrum Groeneweg, jeugdreporters van de Buurtblinkers en bewoners van de Makassarstraat.

Leerlingen van X11 school voor media en vormgeving volgden een workshop graffiti en hielpen met het aanbrengen van de muurschildering. Tijdens een buurtfeest is de nieuwe muurschildering gepresenteerd. Buurtbewoners waren uitgenodigd om binnen te komen kijken en kennis te maken met de kunstenaars. De Utrechtse kunstenaars Isan Corinde gaf workshops stoepkrijt-tekenen op basisscholen in de buurt ter promotie van het buurtfeest. Het proces rond de muurschildering en foto's van het buurtfeest zijn terug te zien op deze Facebook-pagina