Pionieren in Amersfoort

DePlaatsmaker werkt samen met Portaal aan het tijdelijk project De Pionier in Amersfoort. Op de Kop van Isselt gaan de woningcoöperaties Portaal en Omnia Wonen naast ruim 200 tijdelijke woningen, elf werkunits bouwen.

De Kop van Isselt is nu nog een industrieel gebied aan de Eem, maar over een tijdje een bruisende wijk en stadscentrum. In het voorjaar van 2021 wordt De Pionier opgeleverd. Het terrein transformeert tot een woonwerkgebied dat de komende tien jaar plek biedt aan huisvesting voor jonge doelgroep en aan elf werkunits voor de creatieve sector.

 

Broedplaats Oost-West
De werkunits zijn onderdeel van Broedplaats Oost-West en bedoeld om creatieve makers een inspirerende werkplek te bieden in dit stuk stad in transitie. Een van de units wordt de thuisbasis en projectruimte van muziekplatform Electiv, de andere 10 zijn beschikbaar voor verhuur. 

Electiv ging begin 2019 van start als een platform voor (muzikale) creatievelingen uit Amersfoort. Intussen heeft Electiv zich ontwikkeld tot boekingskantoor, evenementenorganisatie en elektronische muziekschool. Electiv wil creatieve, jongprofessionals uit Amersfoort bij Broedplaats Oost-West een inspirerende werkplek bieden. Een plek waar gelijkgestemden bij elkaar kunnen komen om hun liefde en passie voor muziek en beeldende kunst te delen en samen te werken.

Binnen de broedplaats zijn 10 werkunits beschikbaar voor vaste verhuur aan kunstenaars en culturele ondernemers. Daarnaast beschikt Broedplaats Oost-West over een projectruimte die op aanvraag gebruikt kan worden. Electiv zal in deze ruimte werken aan radio programma's, workshops, panels en netwerkborrels. 

De werkunits worden vanaf eind mei 2021 in gebruik genomen. 

Terug