Muziekhuis Lombok

De gevel van Muziekhuis Lombok is het canvas geworden voor een in het oog springend street art project. Utrechtse graffiti-kunstenaar Munir de Vries en Braziliaanse street artist Nhobi kwamen speciaal voor dit project samen. In de muurschildering combineren ze de natuur om het pand met de muziek binnen het pand. 

Met dit project zet DePlaatsmaker zich in om meer zichtbaarheid te creëren voor de kunstenaars in de stad. Vaak is er aan de buitenkant van het pand niet te zien wat voor talent er daarbinnen aan het werk is. Door de muurschildering verandert de muur van een afscheiding tot een venster naar de kunst. Projectleider Marjolein van Alfen bracht de kunstenaars samen en organiseerde de contacten met de wijk. 

Voor de muurschildering is er veel samengewerkt met Lombokse partijen, zoals klussers Handige Meeuw, kringloopwinkel Emmaus, winkelcentrum Groeneweg, jeugdreporters van de Buurtblinkers en de buurtbewoners van de Makassarstraat. Leerlingen van X11 media en vormgeving volgden een workshop graffiti-spuiten en hielpen met het plaatsen van de muurschildering. En Utrechtse kunstenaars Isan Corinde gaf workshops stoepkrijt-tekenen op basisscholen in de buurt ter promotie van het buurtfeest.

Op 7 oktober organiseerden we een buurtfeest waarmee we de muurschildering lanceerden. Buurtbewoners waren uitgenodigd om binnen te komen kijken en kennis te maken met de kunstenaars van Lombok. Het proces en foto's van het feest zijn terug te zien op de Facebook-pagina

In de toekomst gaat DePlaatsmaker meer panden in het zicht zetten door middel van kunst op de gevel.

Het project in de pers:

Interview met projectleider Marjolein van Alfen door Utrecht West

Wijkkrant van de Buurtblinkers

Video van Street art in Utrecht 

Artikel in Stadsblad Utrecht


In samenwerking met:

 

Mede mogelijk gemaakt door:

     

  

 

Terug